• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ĆE JOKIĆ IGRATI ZA SRBIJU NA MUNDOBASKETU? Dvojica iz NBA već rekli "da" Pešiću, a Nikola... Evo od čega zavisi!

Autor Haris Krhalić

Svi čekaju da čuju hoće li Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu...

 Da li će Jokić igrati za Srbiju na Mundobasketu Izvor: MN PRESS

Srbija je saznala protivnike na Svjetskom prvenstvu, igraće protiv Kine, Južnog Sudana i Portorika u grupnoj fazi, a zna se i sa kim se ukršta i kakav je raspored mečeva. Dok se čeka početak Mundobasketa (od 25. avgusta do 10. septembra) navijače "orlova" najviše zanima jedna stvar - hoće li Nikola Jokić igrati za nacionalni tim. Pešić ga je zbog toga nedavno i posetio u Americi...

U ovom trenutku još uvijek to nije poznato, uostalom u jednom od prethodnih intervjua srpski igrač je pojasnio "da je to odluka koju donosi na ljeto" i jasno je zbog čega je to istakao. Od učešća Denvera u plej-ofu NBA lige će sve zavisiti. Nagetsi su prošli u polufinale Zapadne konferencije i tamo će igrati sa Finiksom. Dalje ide tim koji prvi ostvari četiri pobjede, a potencijalna sedma utakmica je 14. maja. Ukoliko Jokić i saigrači prođu dalje čeka ih finale konferencije, a ako i tu slave slijedi veliko finale sa ekipom koja dođe sa Istoka. Sve to moglo bi da se oduži, prva utakmica zakazana je za 1. jun, a potencijalna sedma za 17. jun.

Podsjetimo, Srbija je sa Jokićem ispala u osmini finala Evropskog prvenstva, a poslije povratka u Ameriku je Nikola priznao da je uživao u nacionalnom timu.

"Imate emocije kada igrate za reprezentaciju. Osjećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš. Prošlo ljeto je bilo jako lijepo ljeto za mene. Nismo uspjeli da ostvarimo zapažen rezultat i nismo pobijedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osjećaj što sam u reprezentaciji sa momcima... Stvarno imamo odličnu grupu momaka. Zaista sam bio srećan što sam proveo ljeto u reprezentaciji", rekao je tom prilikom Jokiić.

Dobra vijest za Svetislava Pešića svakako je to što će na raspolaganju imati i dvojicu igrača iz NBA lige, Bogdana Bogdanovića (Atlanta) i Alekseja Pokuševskog (Oklahoma). "Igranje za reprezentaciju pomaže mi da se spremim za sezonu u NBA. Sviđa mi se što to koristim kao prednost", kazao je Bogdan.

Selektor i cijela nacija sada čekaju igrače. "Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žrijeb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbjeđuje odlazak na Olimpijske igre", jasan je Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC