• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Entoni Dejvis RAZBIO šampiona - IGRAO SE sa Voriorsima!

Autor Dragan Šutvić

Sjajni Entoni Dejvis razbio aktuelne šampione i donio veliki brejk Los Anđeles Lejkersima na samom početku serije.

 lejkersi pobijedili golden stejt  Izvor: Profimedia

Burna noć u NBA ligi! Nekoliko sati nakon što smo saznali da Nikola Jokić nije odbranio MVP nagradu i da je Džoel Embid ubjedljivo stigao do priznanja za najkorisnijeg igrača lige, na teren su izašli Stef Kari i Lebron Džejms. Dvojica igrača koji su u samom vrhu kada pričamo o najboljima u ovoj generaciji košarkaša imali su novi klasik - u prvom meč polufinalne serije Zapadne konferencije, a centralna figura tog meča bio je neko treći!

U velikoj pobjedi Los Anđeles Lejkersa na gostovanju Golden Stejt Voriorsima dominirao je centar Entoni Dejvis! Upravo on je najzaslužniji što su Lejkersi stigli do pobjede (117:112) i brejka već na startu serije, pa sada imaju ulogu favorita kada je u pitanju plasman u finale Zapada. Dejvis je meč završio sa 30 poena, 23 skoka i pet asistencija, uz impresivnu ulogu u odbrani gdje je potpuno zaštitio obruč svog tima! Pomoć mu je bio Lebron Džejms sa 22 poena, a baš su dve najveće zvijezde podnijele najveći teret na ovom meču.

Na drugoj strani raspucani su bili Stef Kari (27 poena), Klej Tompson (25 poena) i Džordan Pul (21 poen), ali ni to nije pomoglo Golden Stejtu. Vraćali su se "ratnici" nekoliko puta u toku ovog meča, čak i u samom finišu susreta kada je djelovalo da su Lejkersi već "spakovali" pobjedu u kofer koji će poneti za Los Anđeles, ali za prelomne trenutke meča nisu imali snage. Nekoliko sjajnih poteza Dejvisa i Džejmsa, jedan ogroman promašaj Pula i uhvaćen skok u odbrani Denisa Šrudera uticali su da Lejkersi ipak pobijede na jednom od najtežih gostovanja u ligi. 

Prvi meč u polufinalu Zapada.
Izvor: YouTube/The Asylum

Voriorsima nije pomoglo ni što su na prvom susretu polufinalne serije na Zapadu ubacili 21 trojku! Golden Stejt je na ovom meču čak 53 puta oprobao šut sa distance - prednjačili su Tompson (6/16), Kari (6/13) i Pul (6/11). Lejkersi su bili daleko mirniji, napade završavali na druge načine i uglavnom preko Dejvisa tražili poene i dominaciju u skoku. Na konačan ishod meča mnogo je uticala i odluka trenera Lejkersa Darvina Hema da u potpunosti skrati rotaciju i praktično sa samo osmoricom igrača savlada aktuelne šampione.

Ovo su rezultati svih mečeva u polufinalima konferencija:

  • Njujork - Majami 1:1
  • Boston - Filadelfija 0:1
  • Denver - Finiks 2:0
  • Golden Stejt - Lejkersi 0:1

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC