• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LEBRON 20 GODINA IGRA U NBA, prvi put nije dobio NIJEDAN glas za MVP-a

Autor Dušan Ninković

Dočekao je da ga na kraju karijere ne cijene koliko bi trebalo, iako je i ove sezone bio veoma dobar.

 Lebroj Džejms glasovi za MVP 2023 Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je bio najbolji igrač u ligaškom dijelu tekuće NBA sezone, predstavnici medija su MVP nagradu dodijelili Džoelu Embidu, a ponovo je i Lebron Džejms na neki način stigao u centar pažnje. Legendarni košarkaš koji je tokom karijere nastupao za Klivlend, Majami i Lejkerse prvi put nije dobio nijedan glas u trci za najboljeg!

Još od kako je 2003. godine izabran kao prvi pik na draftu, Lebron je čitavom svijetu pokazao da će njegova karijera biti jedna od najboljih u istoriji košarke. Zaigrao je za Klivlend, postao prva zvijezda tima i ulogu superstara više nije ispuštao. Tokom pune dvije decenije je jedan od najboljih igrača lige - pokazuju to i četiri MVP priznanja - ali ove sezone za njega nije bilo mjesta. 

U konkurenciji Embida, Jokića, Adetokunba, Tejtuma i ostalih Lebron Džejms je ostao bez glasa, što mu se prvi put u karijeri desilo. Čak i u svojoj ruki sezoni "Kralj" je bio među igračima koji su se takmičili za prestižno priznanje. Tada je Kevin Garnet sa čak 1.219 poena osvojio nagradu, pratili su ga Tim Dankan, Džermejn O'Nil i Peđa Stojaković, pa zatim Kobe Brajant, Šekil O'Nil, Ben Valas i Džejson Kid, a mladi košarkaš Klivlenda našao se na 9. mjestu sa 11 poena.

Lebron je tokom sezone 2022/23 odigrao 55 mečeva u ligaškom dijelu takmičenja, uz prosječno 35,5 minuta na terenu. Postizao je 28,9 poena po meču, a imao je i 8,3 skoka odnosno 6,8 asistencija. Djeluje prilično dobro za čoveka koji je na kraju karijere. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC