• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRUŽE KAO AJKULE OKO DONČIĆA - SPREMA SE TREJD: Luka napušta Dalas, a dva kluba su favoriti - i nije Jokićev

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luka Dončić će najvjerovatnije napustiti Dalas tokom ljeta pošto nije zadovoljan prethodnom sezonom, niti su u Teksasu oduševljeni.

 Luka Dončić mogao bi biti trejdovan Izvor: Profimedia

Iza slovenačkog košarkaša Luke Dončića nije dobra sezone u NBA. Dalas na kraju nije uspio da "dohvati" ni doigravanje za ulazak u plej-of iako je u svom sastavu imao dvojicu superstarova Dončića i Irvinga, pa se tako uveliko priča da bi tokom ljeta mogli da ostanu bez obojice. Irving je slobodan agent i najvjerovatnije će otići kod Džejmsa u Lejkerse, dok je vlasnik kluba iz Teksasa sve manje uvjeren da želi da "gradi" tim oko Dončića.

Bivši operativac Memfisa, danas novinar Atletika, Džon Holindžer navodi da je Dončićev odlazak vrlo izvjesna opcija i već se zna gdje bi to mogao da ode tokom ljeta.

"Špijuni mi javljaju da Juta jako pažljivo prati Dončićevu situaciju, ali nije jedina. Klubovi kruže oko Dončića kao ajkule. Juta i Oklahoma su jedini klubovi koji imaju resurse za naprave trejd za Dončića. Oni će izgurati bilo koji od 27 ostalih klubova koji bi pokušali da trejduju za Dončića zbog hrpe pikova prve runde koje imaju za ponuditi u razmjeni", navodi Holindžer i time sigurno otvara nove horizonte i Slovencu.

U jednom trenutku djelovalo je da će Dončić u Dalasu biti isto što i Dirk Novicki, oslonac tokom dvije decenije, međutim već poslije četiri godine saradnje moglo bi sve da "pukne". Dončić inače ima još četiri godine petogodišnjeg ugovora vrijednog 215 miliona dolara, i opciju trejda tek u posljednjoj godini, međutim vidjeli smo da superstarovi u NBA mogu da "izguraju svoje" samo ako žele, pogledajte primjer Kevina Durenta i Bruklina.

Uz to, čini se da su obje strane zainteresovane za rastanak pošto hemija u posljednjoj sezoni jednostavno nije bila dobra, dok je i sam Dončić isticao da "ne uživa kao nekad igrajući košarku". Spominjala se mogućnost da bi mogao da završi i u Denveru, ali opet je pitanje da li tim Nikole Jokića može da ponudi nešto zauzvrat.

Podsjetimo, Luka Dončić je poslije masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ponudio da plati sahranu đaka i radnika obezbjeđenja, međutim Grad Beograd je to odbio pošto će iz budžeta grada biti plaćeno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC