• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lebron bolji od Kobija

Dvoboj u Stejpls Centru dvojice verovatno najatraktivnijih igrača današnjice Lebrona Džejmsa i Kobija Brajanta okončan je pobedom mladjeg.

 NBA: Lebron bolji od Kobija Izvor: MONDO

Kralj Džejms nanizao je 41 poen, od čega osam ključnih u završnici susreta, devet skokova i četiri asistencije za trijumf Klivlend Kavalirsa 98:95.

Na drugoj strani Brajant je susret završio sa 33 poena, 12 skokova i šest asistencija.

Nažalost u Los Andjelesu izostao je nama mnogo interesantniji duel izmedju dvojice srpskih internacionalaca - Vladimira Radmanovića i Aleksandra Pavlovića.

Nakon 11 propuštenih utakmica zbog povrede desnog članka u tim Lejkersa vratio se Radmanović, koji je na parketu proveo pet minuta u drugoj četvrtini, ali sve što je uspeo da uradi bilo je da upiše dva promašaja i jednu izgubljenu loptu u svoju statistiku.

Pavlovića nije bilo, a neće ga biti ni naredna dva meseca u sastavu Kavsa zbog teže povrede levog stopala koju je zadobio u sredu na meču protiv Vašingtona.

Tim iz Los Andjelesa imao je minimalnu prednost 93:92, pre nego što je Džejms košem minut i 16 sekundi pre kraja vratio vodjstvo Kavsima. Potom je Kobi napravio faul u napadu, zatim obe ekipe nisu realizovale po jedan posed lopte, da bi 20 sekundi pre isteka vremena Lebron sa distance doneo svom timu tri poena viška. Roni Turijaf približio je Lejkerse na minus jedan, a Lebron četiri sekunde pre kraja sa dva ubačena penala stavio tačku na ovaj susret.

Uz Džejmsa, najefikasniji kod Kavsa, koji sa skorom 24-19 zauzimaju drugo mesto u diviziji Central, bili su Leri Hjuz i Zidrunas Ilgauskas sa po 16 poena. Ilgauskas je zabeležio i 11 skokova. Kod Lejkersa (skor 27-15) kojima je ovo bio treći uzastopni poraz, osim Brajanta, dvocifren je bio još samo Lamar Odom sa 14 poena.

Poput Vladimira Radmanovića, negativan indeks korisnosti imao je i Marko Jarić, koji je u pobedi Minesote nad Nju Džersijem (98:95) na svoj konto pribeležio tri asistencije, dva skoka, dve izgubljene lopte, četiri prekršaja i šest promašaja iz igre za 22 minuta.

Sve zasluge za trijumf Timbervulvsa, ukupno osmi ove sezone, idu na račun fenomenalnog Ala Džefersona, koji je sa 40 poena i 19 skokova bukvalno iscepao "mrežice". U gostujućem timu najbolji je bio Alov prezimenjak Ričard sa 35 poena i sedam skokova.

Nenad Krstić nije bio u postavi Netsa za ovaj susret, a u nedelju na parket nije izlazio ni Kosta Perović čiji je Golden Stejt pobedio Njujork 106:104.

Zahvaljujući pre svega Dirku Novickom, koji je polovinu od svoja 32 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, Dalas je savladao Denver 90:85, a pobedu u nedelju upisao je i Finiks, koji je slavio u Čikagu 88:77.

Boston, lišen pomoći Kevina Garneta, položio je oružje u Orlandu. Domaćin je u derbiju Istoka protiv tima sa najboljim skorom u ligi (34-8) slavio neverovatnom trojkom Hida Turkoglua 96:93.

"Nisam baš tako zamišljao da završim akciju. Pokušao sam da pronadjem rupu, udjem unutra i iznudim faul, ali nisam uspeo jer im je odbrana bila vrlo čvrta, tako da sam morao da šutnem. Pokazalo se da je to bilo ono pravo", rekao je Turkoglu, koji je sa 27 poena bio najefikasniji akter susreta.

Dvajt Hauard imao je ponovo impresivan dabl-dabl učinak 18 poena i 16 skokova, dok je Rašard Luis u 28. ovosezonski trijumf Orlanda (28-18) ugradio 15 poena. U odsustvu Garneta u ekipi Bostona (skor 34-8) najefikasniji su bili Pol Pirs sa 24 i Rej Alen koji je postigao 17 poena.

REZULTATI:
Orlando - Boston 96:93
Čikago - Finiks 77:88
LA Lejkers - Klivlend 95:98
Milvoki - Vašington 105:102
Portland - Atalanta 94:93
Minesota - Nju Džersi 98:95
Dalas - Denver 90:85
Hjuston - Juta 89:97
Sijetl - Sakramento 101:103
Golden Stejt - Njujork 106:104

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC