• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan saznao protivnika u polufinalu: Uvijek je drama, ove sezone sve rješavano u posljednjim sekundama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan se sprema za početak učešća u ABA plej-ofu i već zna ko ga čeka na drugom koraku.

 Kada igraju Partizan - Cedevita Olimpija u polufinalu ABA lige Izvor: MN PRESS, Grega Valancic/Sportida

Cedevita Olimpija ubjedljivo je pobijedila FMP (97:79) u "majstorici" četvrtfinalne serije ABA lige, čime je izborila učešće u izvjesnoj polufinalnoj seriji protiv Partizana, koji je apsolutni favorit u mečevima protiv Studentskog centra. Crno-bijeli i Podgoričani zaigraće seriju na dvije pobjede u ponedjeljak, a sve osim rutinskog trijumfa tima Željka Obradovića bila bi veliko iznenađenje.

Cedevita Olimpija je poslije poraza u Železniku reagovala prema očekivanjima i ubacila više trojki od Beograđana (11-6), nadskočila ih (40-31), imala više asistencija (26-19) i veoma raspoloženi trio igrača. Centar Alen Omić ubacio je 20 poena uz sedam skokova, krilni centar Amar Alibegović 19 uz devet skokova, a plejmejker Jogi Ferel bio je indeksno najboljji igrač pobjedničkog tima, sa 19 poena (5/9 za tri), šest skokova, četiri asistencije i indeksom 26.

U FMP-u je na oproštaju od ABA lige najefikasniji bio mladi krilnui košarkaš Aleksa Stepanović (23 godine), koji je ubacio 17 poena i još jednom odigrao odličan meč, kao i u Železniku. Bivši đak Partizana u prošloj utakmici ubacio je šest trojki, a sada nije bio tako raspoložen na distanci (1/5), ali je našao način da bude efikasan, kao i njegov saigrač Čarls Mening, koji je ubacio 16 poena.

FMP se sada okreće domaćem prvenstvu, koje je uveliko u toku, a Cedevita Olimpija praćenju serije Partizan - Studentski centar, nakon koje će biti određeni i datumi polufinala. U drugom polufinalu će od nedjelje zaigrati Crvena zvezda Meridianbet - Budućnost. 

Partizan je ove sezone odigrao dva dramatična duela protiv Cedevita Olimpije. U hali "Stožice" u Ljubljani izgubio je rezultatom 74:77 nakon što je Dante Egzum promašio trojku za produžetak, a u Beogradu je pobijedio takođe u neizvjesnoj završnici. U Štark areni Ljubljančani su imali napad i šut za tri poena koji bje mogao da donese produžetak, ali je Ferel promašio, a Partizan pobijedio. I ove i prethodnih sezona duele Partizana i Cedevita Olimpije obilježile su velike drame i neizvjesnost do posljednjeg sekunda - da li će tako biti i ovog puta?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC