• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN TEK SAD KREĆE U NAJTEŽU I NAJVAŽNIJU MISIJU: Povrijeđeni, razočarani i prazni, Željkovi puleni MORAJU po pehar!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je završio impresivnu evroligašku sezonu. A sada mora da osvoji ABA titulu i to će biti najteži podvig ove sezone.

 šta čeka partizan nakon ispadanja iz evrolige  Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Sportklub/Screenshot/ATAIMAGES/Dusan Milenkovic

Nema vremena za plakanje, Partizan mora dalje. Završena je povratnička sezona u Evroligi koja je bila nestvarna. Išlo se od padova do uspona, od lošeg početka, traženja igre i prave rotacije do prave kaznene ekspedicije kojoj je prema riječima Ćusa Matea "nedostajalo da zakuca samo još koji ekser u kovčeg" Real Madrida. Bilo je, sjećamo se, i mečeva kao onaj sa Olimpijakosom, kada je Željko Obradović jedva skupio tim koji može da odvede na meč, a poslije svega toga slijedi ono najbitnije. Borba za trofeje!

Partizan je zbog mečeva sa Real Madridom morao da sačeka sa drugim četvrtfinalom koje ga čeka, četvrfinalom ABA lige. Mečevi sa Studentskim centrom nisu ni počeli da se igraju, a već imamo jedan polufinalni par ABA – igraće Crvena zvezda i Budućnost.

Poslije velikog kako emotivnog, tako i fizičkog napora sada Partizan mora da skupi snage, volje, motivacije, ali i smirenosti i koncentracije i da odigra najbolje utakmice ove sezone.

NAJVEĆA BITKA KREĆE VEĆ SADA!

Pošto su crno-bijeli stali ne na korak, već na centimetar od Fajnal fora, neće ni ove godine učestvovati u Superligi Srbije, a u Kupu Radivoja Koraća su stali u polufinalu sada je jedina šansa za Željka Obradovića i ovaj tim da osvoje trofej! 

Studentski centar nije tim koji je ove sezone mučio crno-bijele, dobili su ih izabranici Željka Obradovića prvo kući 91:82 u periodu kada su još dizali formu, a onda ih razbili u gostima 100:81. Ipak, sa rovitim Danteom Egzumom, bez svježe operisanog Alekse Avramovića i sa nosiocima igre iscrpljenim od nevjerovatne serije sa Real Madridom, ništa neće biti lako.

Pet mečeva Reala i Partizana ne samo da su igrani u nevjerovatnom tempu, već je i emotivno pražnjenje bilo izuzetno. Vidjeli smo i tuču, preokrete, a ekipa koja ima "plus 18" i šansu da ode na F4 jednostavno mora mentalno da padne, makar na kratko vrijeme. Doduše, sve je to lakše "ispeglati" kada na klupi sjedi Željko Obradović.

SVI ČEKAJU DERBI, A DO NJEGA...

Sada su sve oči uprte u "vječiti derbi", koji ne mora da se desi! Javnost očekuje Crvenu zvezdu i Partizan u finalu ABA lige, a to niko ne garantuje. Zvezda igra protiv Budućnosti, a Partizan bi ako prođe Studentski centar morao da se nadmeće sa FMP-om ili Cedevita Olimpijom. Iako je bilo muke sa "Panterima" i ove sezone, svakako da su oni za Obradovića i ekipu poželjiniji rival. 

Cedevita Olimpija je prošle sezone dva puta, a ove sezone jednom savladala crno-bijele i jednostavno im ne leži. Sada su daleko od idealne forme, ali jednostavno se nekako uvijek "potrefi" da neki bek ovog tima bude raspoložen da postigne dvadesetak poena Partizanu i namuči crno-bijele.

A EVROLIGA? SPECIJALNA POZIVNICA ZA PARTIZAN? KOJEŠTA

Pričao je Željko Obradović odmah poslije meča da je došao u svoj klub sa idejom da crno-bijeli dobiju A licencu. Od toga, još uvijek, nema ništa. Mjesta za narednu sezonu su skoro podijeljena. a među podijeljenim mjestima nema nijednog za srpske klubove.

Mjesta još ima, postoji taj famozni "vajld kard" za osvajača ABA lige, ali to ne mora biti Partizan, kao što ne mora biti ni Crvena zvezda. Osim toga tu su još dva vajld karda koji nisu podijeljeni, a ni tu ne mora da se nađe Partizan.

Poslije sezone u kojoj je tim Željka Obradovića u dobrom dijelu godine bio najbolji tim u Evropi, poslije sezone u kojoj su probijene sve granice u posjeti navijača, u kojoj se cijela Evropa divila kako košarci Željka Obradovića, tako i navijanju vjernih Grobara crno-bijeli mogu da ostanu bez plasmana u Evroligu naredne sezone ako ne osvoje ABA ligu.

Da su ruski klubovi u igri za narednu sezonu, ABA pehar bi bio jedina nada za crno-bijele, ovako postoji nada i u jednu od dvije preostale "specijalne pozivnice". Partizan je ove sezone pokazao da je specijalan klub, ali "specijalne pozivnice" nisu za Partizan. Za Partizan je ono o čemu je govorio Željko Obradović, a da li će to Evroliga vidjeti, vidjećemo.

Do tada, crno-bijeli moraju da se prikupe, izleče, oporave i motivišu. Početak je maja, a jun je mjesec za dizanje trofeja i crno-bijeli moraju da se izbore za jedan da bi ova sezona bila po njihovoj mjeri. Kreće juriš na ABA!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC