• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udariće Srbin na Srbina u finalu NBA lige! Jokić i Jović će se boriti za šampionski prsten, spremaju se dvije "metle"

Autor Dragan Šutvić

Ne samo da je praktično izvjesno da će Srbija imati jednog predstavnika u NBA finalu, nego se čini i dvojicu.

 majami blizu finala nba lige  Izvor: Profimedia

Ako se ne desi neko čudo - u finalu NBA lige za sezonu 2022/23 gledaćemo Denver i Majami! Poznato je da su Nagetsi u noći sa subote na nedjelju poveli 3:0 protiv L.A. Lejkersa, dok je do istog rezultata stigla i "vrelina" protiv Bostona. Napravili su dva "brejka" na gostujućem terenu, da bi prethodne noći došli i do prve pobjede u seriji na svom terenu i to više nego ubjedljivo, što dovoljno govori koliko su u ovom trenutku spremniji od Seltiksa 128:102 (30:22, 31:24, 32:17, 35:39).

Dakle, čini se da se spremaju "dvije metle" u finalima Istoka i Zapada, što je vrlo neuobičajeno, a zajednička crta za Denver i Majami je što igraju timsku košarku sa zvijezdama timova koje su potcijenjene u javnosti. Tako je Jokić zaigrao još bolje kada je nezasluženo ostao bez MVP nagrade, dok Batler igra "na inat" jer ga mnogi ignorišu u razgovorima o superstarovima.

Prethodne noći nije blistao kako zna, ubacio je 16 poena, imao još osam skokova i šest asistencija, dok je ostatak njegovog tima zaista bio dobar. Vinsent nastavlja da šutira fenomenalno za tri, pa je sa šest ubačenih iz devet pokušaja došao do 29 poena, Robinson je imao pet od sedam za 22 poena, dok je četiri iz sedam pokušaja pogodio Martin - i imao ukupno 18 poena.


S druge strane najbolji igrač Bostona bio je Džejson Tejtum koji je pogodio svaki treći šut i stigao tek do 14 poena i deset skokova, a dvocifreni su bili još i Braun, Pričard i Vilijams sa po 12 i Kornet sa 11. Nedovoljno za tim koji želi da se bori za šampionski prsten, a još sredinom treće dionice postalo je jasno ko će do pobjede. To je otvorilo šansu da se na terenu nađu i košarkaši koji su imali malu minutažu, pa je i Nikola Jović proveo pet minuta i zabilježio je dva poena i tri skoka.

Podsjetimo, Nikola Jokić će u noći između ponedeljka i utorka imati šansu da sa Denverom dođe do prolaza ukupnim rezultatom od 4:0 na gostujućem terenu, dok će dan kasnije to pokušati da uradi i Majami.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC