• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ I DENVER RAZBIJAJU NBA LIGU ZBOG VASILISA SPANULISA! Superstar otkrio ubitačnu akciju

Po grčkom košarkašu koji se kratko zadržao u NBA ligi nosi ime akcija koju koristi Denver.

 Denverova akcija Spanulis Izvor: Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa održali su košarkašku lekciju Lejkersima u prva dva meča finalne serije Zapadne konfernecije, pa će ih eventualni brejk u Los Anđelesu približiti velikom finalu. Naredna dva meča igraće na terenu Los Anđeles Lejkersa, a tim iz Kolorada će i tamo imati velike šanse da stigne do pobjeda - prije svega jer igra košarku na kakvu Amerikanci nisu navikli. Naravno, u tome prednjači Jokić koji svake noći bilježi impresivne brojke, ali i neobičan set napadačkih akcija koje je tima Majkla Melouna uigrao.

Jednom od tih akcija šokiran je ostao Drejmond Grin, jedan od najinteligentnijih NBA igrača. Nakon što je vidio kako Denver Nagetsi igraju proitiv Lejkersa, centar Golden Stejta je u svom podkastu objasnio javnosti da je Jokićev tim do perfekcije doveo akciju koja nosi ime po Vasilisu Spanulisu i koja do sada nije bila pretjerano korišćena u najjačoj ligi na svijetu.

"Još jedna akcija koju su Nagetsi pokrenuli i izvukli mnogo od nje se zove Spanulisova akcija. Spanulis je grčki reprezentativac koji je 20 godina igrao Evroligu, draftovan u NBA od strane jednog od teksaških timova, možda Sparsa ili Dalasa, završio je igrajući godinu dana sa Hjustonom ili nešto slično. „On je grčka legenda, i bio je poznat po svojoj kretnji da bi došao u dobru poziciju za šut. Dok ti presjecaš liniju kretnje postoji velika rupa na terenu, možda na liniji slobodnog bacanja, možda malo više, ali tačno na sredini terena", objasnio je Drejmond Grin Amerikancima. 

Vasilis Spanulis je svojevremeno izabran kao 50. pik na NBA draftu. Birao ga je Dalas, ali je jedinu sezonu proveo u dresu Hjustona i tamo nije uspio da se nametne kao lider tima. To mu je mnogo lakše pošlo za rukom u Evropi, gdje je u dresu Panatinaikosa i Olimpijakosa godinama bio jedan od najboljih igrača na kontinentu. Između ostalog i zbog akcije o kojoj Grin govori.

"Dolazite ispod bloka i visoki igrači vam predaju loptu. Pa, kao što možete zamisliti, sva odbrana je ostala unutra i vi ste sami na šutu. Džamal Marej je dobijao takve šuteve, Kentavijus Koldvel-Poup je dobio nekoliko, Majkl Porter junior je dobio... Ali to im je takođe omogućilo još neke situacije. Kada su krenuli da izvlače igrače, sada Entoni Dejvis mora da donese odluku da li će da pomogne saigraču. Ako pomognete u takvoj situaciji, pogodite šta će se ponovo otvoriti za Nikolu Jokića? Dakle, 'Akcija Spanulis' je zaista bila dobra za njih", objasnio je Drejmond.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

dr J

Kakva Spanulisova akcija, to je smislio gdin Željko Obradović, i tu istu akciju koriste EU klubovi zadnjih 15 god. A i neki NBA treneri kopiraju takođe.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC