• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Vildoza napušta Zvezdu?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bek Crvene zvezde mogao bi da napusti klub nakon manje od godinu dana, iako je postao miljenik navijača srpskog tima.

 Luka Vildoza prelazi u Panatinaikos Izvor: MN PRESS

Crvenoj zvezdi su ostali još finale ABA lige i KLS do kraja tekuće sezone, a u glavama navijača već se rađaju ideje o timu koji će naredne sezone nositi crveno-bijeli dres. Mnogobrojni navijači voljeli bi da u klubu ostane Luka Vildoza koji ih je "kupio" ove sezone, ali Grci tvrde da je Zvezda tu bitku već izgubila!

Kako ističe novinar portala "sport24" Aleksandro Trigas, argentinski košarkaš već ima dogovor sa Panatinikosom o selidbi u Atinu! Bek Crvene zvezde trebalo bi, barem prema najavama, da bude samo jedno od bombastičnih pojačanja koje je prvi čovjek kluba Dimitris Janakopulos pripremio novom treneru Erginu Atamanu, a sve sa ciljem povratka u vrh evropske košarke!

"Vildoza bi, u suštini, trebalo da se smatra igračem Panatinaikosa. Ta priča je napredovala toliko daleko da će mnogo stvari morati da se poklopi kako bi se nešto pokvarilo", rekao je Aleksandros Trigas, a sličnog mišljenja su i drugi mediji u Grčkoj. Prethodnih dana je o potpisu Argentinca pisala "gazzetta", koja je istakla da je posao oko Vildozinog odlaska u Atinu gotov i da će Panatinaikos pokušati basnoslovnom ponudom da mu pridoda Kevina Pantera u spoljnoj liniji kakvu je zamislio Ergin Ataman.

Podsjećamo, Luka Vildoza je nakon pet godina igranja u rodnoj zemlji stigao u Baskoniju, u kojoj je brzo dokazao kvalitet za Evroligu. Tokom igranja za španski tim sarađivao je sa trenerom Duškom Ivanovićem, a sjajne partije u ACB ligi i Evroligi preporučile su ga NBA timovima. Iako svojevremeno nije draftovan, Vildoza je dobio ugovor sa Njujork Niksima čiji je član bio jako kratko i sa Milvoki Baksima za koje je tokom mjesec i po dana nastupao u plej-of mečevima.

U Crvenu zvezdu je stigao tokom oktobra 2022. godine i u sezoni koja je na izmaku profilisao se kao jedan od najvažnijih igrača tima. Iako je kroz sezonu imao oscilacije, navijači crveno-bijelih pamte neka od njegovih impresivnih izdanja - prosječno je bilježio 12.6 poena, 2,5 skokova, 3,9 asistencija i 1,4 ukradenu loptu. Poenterski najbolji meč u Evroligi bio mu je protiv Žalgirisa (27 poena), dok će se pamtiti i 26 poena koje je ubacio Partizanu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC