• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona drastično smanjuje plate! Nikola Mirotić na izlaznim vratima?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Barslona je riješila da "skreše" budžet za sledeću sezonu - i to drastično

 Nikola Mirotić odlazi iz Barselone zbog plate Izvor: MN PRESS

Barselona pravi veliki "restart" poslije debakla na Fajnal-foru Evrolige u Kaunasu. Rukovodstvo kluba želi da smanji budžet za između 20 i 25 odsto. S obzirom na to da je prethodni budžet bio 44 miliona evra, sportski direktor Huan Karlos Navaro moraće da "sreže" taj novac za bar osam do 11 miliona.

Španski mediji i specijalizovani portali pišu da će Nikola Mirotić biti prvi na spisku igrača koji će morati da se odreknu dijela primanja, jer ima najveću platu i nije je opravdao u Litvaniji. Nakon što je u polufinalu odigrao jedan od najlošijih mečeva u karijeri, košarkaš koji zarađuje pet miliona evra godišnje biće suočen sa izborom - ili da prihvati da mu primanja budu prepolovljena ili da ode.

Nikola je došao u Barselonu 2019, u senzacionalnom transferu iz NBA lige, ali nije uspio da dovede ekipu do treće titule prvaka Evrope u istoriji Barselone. Mirotić ima još dvije godine ugovora i prema navodima iz Španije, ima namjeru da ga odradi do kraja, ali Barselona po svemu sudeći neće željeti da to odradi pod postojećim okolnostima.

"Imam ugovor sa Barselonom i volio bih da ga završim. Ali u košarci i u drugim sportovima, igrači nekad nisu u stanju da odrade ugovore do kraja", rekao je Mirotić uoči meča za treće mjesto Evrolige u Kaunasu, u kojem je Barselona takođe izgubila - protiv Monaka. "Vidjećemo šta će biti sa mojom budućnošću, ali kao što sam rekao, imam još dvije godine, ali još ništa nije odlučeno".

S obzirom na zaokret Barselone, biće interesantno ispratiti i situaciju oko ostanka Nikole Kalinića, za koga i španski mediji navode mogućnost da se vrati u Crvenu zvezdu Meridianbet i da četvrti put u karijeri obuče njen dres.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC