• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić poručio: "Protiv koga god da igram, kažem sebi da je najbolji na svijetu"

Nikola Jokić je pokazao još jednom kako treba da govori pravi lider tima, a od njega bi mogao da nauči i Džoel Embid.

 Jokić sve protivnike smatra najboljima na svijetu Izvor: Profimedia

Nikola Jokić dominantno je odigrao u prvom meču NBA finala i njegov Denver je lako slavio protiv Majamija (104:93). Jokić je došao do tripl-dabl učinka od 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova, a sve je bilo baš kao što je najavio u intervjuu za televiziju "Arena Sport" uoči utakmice.

Jokić je priznao da za njih bila nekarakteristično velika pauza od izbacivanja L.A. Lejkersa do prvog meča sa Majamijem (tačno deset dana), što nemaju čak ni kada je na programu Ol-star vikend. To im je pomoglo da se odmore i dobro pripreme za susret sa klubom sa Floride što se vidjelo u najvećem dijelu utakmice. Ipak, Jokić ne trči pred rudu i smiruje strasti, a posebno mu se ne sviđaju priče da su Nagetsi veliki favoriti.

"Poštujem svakog protivnika, protiv koga god da igram, mislim da je najbolji na svijetu. Otud i moj blagi pesimizam. Dvije-tri utakmice pred kraj regularne sezone smo odigrali poprilično loše. Sve je to počelo na klimavim nogama. Imali smo i malu sreću da je Minesota imala problema sa povredama. Ali, taj težak period nas je izdigao kao tim, što smo pokazali u seriji protiv Lejkersa, koga smo dobili 4:0", kazao je dobro raspoloženi Jokić tokom razgovora sa Edinom Avdićem i Nenadom Kostićem na treningu Denvera.

Jokić je dodao da iako njegove asistencije skreću veliku pažnju, sve to radi instiktivno, odnosno dobra priprema i znanje gdje se njegovi saigrači nalaze, pomažu mu da ih pronalazi. Tako je protiv Majamija imao 14 asistencija i čini se da igra još bolje nego što je to bilo u regularnom dijelu sezone.

"Sigurno sam malo bolje odigrao ovaj plej-of. Igram više minuta, lopta je više u mojim rukama. Igramo jedni za druge i trudimo se da uvek izgradimo najbolju poziciju za šut. Nekad se ja nađem u takvoj situaciji, nekad neko drugi, ali najvažnije je da verujemo jedni drugima, gde god lopta završila... Uglavnom su sve oči uprte u mene, naravno tu je i Džamal Marej. Ali, generalno svi igraju sjajno. Brus Braun je fenomenalan, kao i Kentavijus Kouldvel-Poup koji se naročito pokazao u seriji protiv Lejkersa. Smatram da imamo dobar tim, svaki igrač nam mnogo znači i vjerujem da imamo odgovor na klupi za svako iznenađenje protivnika", zaključio je Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC