• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN I ZVEZDA NASTAVLJAJU BORBU ZA TITULU I EVROLIGU: Ivanović siguran u pobjedu, Željko oprezan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan i Crvena zvezda nastavljaju da igraju finalnu seriju ABA lige. Naredni meč počinje od 20 časova.

 Partizan-Crvena zvezda druga utakmica finala ABA lige Izvor: MN PRESS

Partizan je bolje otvorio finale ABA lige i savladao je Crvenu zvezdu 88:80 na svom terenu. Poveli su crno-bijeli sa 1:0 u "Štark areni", a sada je od 20 časova na istom mjestu na programu drugi susret ove serije. 

Partizan je mnogo bolje otvorio meč, napravio je veliku prednost na startu utakmice, ali do kraja je Crvena zvezda uspjela da parira. Na kraju, kada se statistički pogleda Zvezda je bila bolja u skoku, ukrala je više lopti, ali su slobodna bacanja presudila u korist crno-bijelih. Pred drugi meč Željko Obradović je istakao da nema opuštanja i da atmosfera i u ekipi i na tribinama mora da bude na nivou prvog meča. 

"Izuzetno važna utakmica. Moramo da probamo da odbranimo domaći teren. Pozivam navijače Partizana da još jednom naprave atmosferu kakvu su napravili u posljednjoj utakmici i da sve prođe u fer i sportskoj atmosferi, i da kao i poslije prve utakmice pričamo samo o košarci. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, protiv izvanredne ekipe koja je to pokazala i u prvoj utakmici. Moramo da nađemo i snage i energije i želje da budemo na potrebnom nivou da bismo pobijedili novu utakmicu u ovoj plej-of seriji", rekao je Obradović. 

Oglasio se i Dante Egzum koji je rekao da očekuje da će Crvena zvezda probati da nametne svoj ritam, ali da njegova ekipa to ne smije da dozvoli ni po koju cenu. 

"Mislim da će izaći na teren jako, pokušaće da od početka nametnu svoj ritam. Zato mi moramo da budemo oni koji će "udariti" prvi. Biće dobra utakmica, agresivna i znamo da ćemo morati da igramo jako 40 minuta. Atmosfera u timu je dobra. Jedna od stvari u kojoj smo dobri je da uvijek ostanemo čvrsto na zemlji. Moramo da idemo jednu po jednu utakmicu. Tako moramo da idemo kroz cijelu seriju i da se pobrinemo da radimo prave stvari", rekao je Australijanac. 

Sa druge strane Duško Ivanović je ponovio da vjeruje u pobjedu protiv Partizana, ali da je za to potrebno da vidimo 100 odsto od njegovog tima. 

"Vjerujem da možemo da pobijedimo Partizan. A da bi pobijedili moramo da damo 100 posto naših mogućnosti! Vjerujem mojim igračima i imam puno povjerenje u njih. Igra se na tri pobjede", rekao je on, a Ognjen Dobrić je dodao da je serija tek sada počela. 

"Serija je tek počela, u odnosu na prvu utakmicu moramo čvršće da igramo u odbrani, sa još većom energijom i agresivno. Idemo utakmicu po utakmicu i samo tako može u ovakvim serijama. Vjerujemo u sebe, i idemo korak po korak", završio je Dobrić. Utakmica počinje od 20 časova, a pod znakom pitanja za ovaj meč su sa jedne strane Aleksa Avramović, a sa druge Luka Vildoza. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC