• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda: Moramo na pobedu

Partizan i Crvena zvezda u nedelju će odigrati još jedan derbi, u okviru 12. kola Superlige, u kojem će obe ekipe imati motiva na pretek.

 Partizan i Zvezda: Moramo na pobedu Izvor: MONDO

Crno-beli će želeti da overe prvo mesto na tabeli pred plej-of, dok će njihovi najljući rivali igrati za treću poziciju.

Statistika pokazuje da je Partizan imao više uspeha ove sezone - na sva tri derbija je slavio, što im nikako ne daje za pravo da se opuste pred nedeljni duel.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, jer će naš protivnik biti silno motivisan kao i na prethodnim mečevima. Zvezda je na na poslednjem derbiju pružila odličnu partiju, pa smo sa mukom dobili taj duel. To nas obavezuje da u novi susret uđemo maksimalno oprezni. Moraću da se pripremim najbolje što mogu za duele sa Kikanovićem i Lekićem, koji u poslednje vreme pružaju odlične partije. To naravno ne znači da će ostatak tima imati lakši zadatak na izuzetno važnom meču", izjavio je najbolji igrač Partizana Nikola Peković pred nedeljni meč.

Kapiten crno-belih Petar Božić takođe tvrdi da ih dobra igra Zvezde na prethodnom duelu obavezuje da maksimalno ozbiljno pristupe novom meču.

"Zvezda ima kvalitet i ambicije, kao i mi. Respektujemo svakog rivala, a naročito večitog. Ne smemo da zaboravimo koliko su nas namučili u poslednjem meču. Ipak, svesni smo da nam pobeda mnogo znači kako bismo zauzeli pol-poziciju pred plej-of. Znamo da nemamo prava na kiks, samim tim imamo obavezu više", rekao je Božić.

Trener Zvezde Milan Škobalj rekao je da je njegova ekipa iskusnija u odnosu na prošlu utakmicu, koju su njegovi igrači izgubili od Partizana, i da će prevagu doneti košarkaši koji tada nisu igrali.

"U odnosu na prošlu utakmicu bićemo jači za Tadiju Dragićevića i Borisa Bakića, i to je već druga situacija. Svaki derbi je priča za sebe i koji god rezultat da bude na kraju - pobediće košarka", rekao je on.

Škobalj je dodao i da je Partizan jaka ekipa, ali da su njegovi igrači dobro raspoloženi i da znaju šta treba da rade.

"Partizan je jaka ekipa, pogledajte statistiku, ali i oni imaju mane, a mi ćemo pronaći te njihove slabosti", rekao je Škobalj.

Elmedin Kikanović obećao je da će njegova ekipa dati sve od sebe kako bi pobedili u nedelju, i tako najverovatnije obezbedili treće mesto pred plej-of.

"Nemamo opterećenje, borićemo se, i u ime mojih igrača obećavam da ćemo dati sve od sebe, i pokušati da pobedimo u nedelju. U derbiju se ništa ne zna unapred, a mi dobro poznajemo Partizan, i među nama nema nekih specijalnih tajni", rekao je Kikanović.

Amerikanac Omar Kuk tvrdi da Zvezda mora da odigra maksimalno ceo meč ukoliko želi uspeh.

"Ako želite titulu morate da pobedite najbolje, a Partizan je dobra ekipa koja igra jako 40 minuta. U prvoj utakmici mi smo bili bolji 35 minuta, ali oni su, ipak, pobedili", rekao je Kuk.

Večiti derbi igra se u nedelju od 19 časova.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC