• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jesu li to otpisali Srbiju za Mundobasket?! Selektor objasnio čudan spisak, Jokića nije spomenuo...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Stiv Ker smatra da su najveći izazivači SAD pred Mundobasket Slovenija i Grčka.

 Stiv Keri - Najveći rivali na Mundobasketu su Slovenija i Grčka Izvor: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Stiv Ker objavio je nedavno vrlo čudan spisak igrača za predstojeće Svjetsko prvenstvo i na njemu nema ogromnih zvijezda kao što je to bilo nekada. Navikli smo da Amerikanci na turnire dolaze sa drim-timom i to ne bi moglo da se kaže za ekipu u kojoj su glavne zvijezde Bridžis, Edvads, Ingram i Branson, međutim Stiv Ker vjeruje da nije pogriješio i da sve ima "svoje zašto".

Tako je na dvije sedmice do početka priprema objasnio da je želio da se prilagodi pravilima FIBA košarke i da je zbog toga pažljivo birao igrače: "Definitivno ću ući sa vizijom da Džejlen Branson preuzme prilično veliku ulogu, s obzirom na način na koji igra i njegov uspjeh na nivou FIBA na prošlim turnirima", kazao je Ker i objasnio i druga imena.

"Nema sumnje da će Bridžis biti veliki faktor za našu odbranu. Kada kao trener uđete u ove stvari postavite pitanje: 'Pa, ko će da čuva Luku Dončića, ili ko će da čuva Janisa Adetokunba?' Jedan od razloga zašto smo sastavili spisak na način na koji smo to uradili jeste da imamo više opcija za ovakve stvari. Ono što traži FIBA takmičenje je svestranost. Potrebna je veličinu u odbrani i mogućnost da mijenjate i čuvate više pozicija, a onda želite da kreirate. Potrebni su momci koji mogu da šutiraju, ali i da spuste loptu i da budu dobri dodavači", objasnio je selektor SAD i interesantno nije tom prilikom pomenuo Srbiju.

Svjetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu, a okupljanje SAD je zakazano za 3. avgust u Las Vegasu. Odigraće niz pripremnih utakmica (Slovenija, Španija, Grčka, Njemačka) uoči početka grupne faze u kojoj su zajedno sa Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom. FIBA ih je proglasila za prve favorite.

Na spisku SAD za predstojeće Svjetsko prvenstvo u košarci će biti sledeći igrači: Paolo Bankero (Orlando), Džoš Hart (Njujork) Majkal Bridžis (Bruklin), Džejlen Branson (Njujork), Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Brendon Ingram (Nju Orleans), Džeren Džekson Džunior (Memfis), Kem Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta), Bobi Portis (Milvoki) i Ostin Rivs (L.A. Lejkers).

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:21
Jokić se vratio pred poslednju trku
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC