• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA IGRA ZA EVROPSKO ZLATO U NIŠU: Ko je protivnik, gdje je prenos i šta su najjači aduti?

Talentovani srpski košarkaši bore se u Čairu za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

 Sve o finalu Evropskog prvestva Srbija Španija Izvor: MN PRESS

Na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Srbija, mlada reprezentacija Srbije boriće se za zlatnu medalju. Pred prepunim tribinama niške hale "Čair", talentovani srpski košarkaši u uzrastu do 18 godina obezbijedili su finale - nakon velike pobede protiv selekcije Njemačke. Sada ostaje samo još jedan meč, protiv reprezentacije Španije...

Neće biti lako jer su Španci pred početak turnira projektovani za prve favorite u Nišu, ali i Srbija ima svoje adute. Trebalo bi istaći impresivne partije Nikole Topića i Bogoljuba Markovića koji su povukli reprezentaciju u svim najvažnijim momentima turnira. Nadamo se da će u finalu imati pomoć i povrijeđenog Filipa Jovića, koji je nezgodno doskočio u četvrtom minutu meča protiv Danske, u osmini finala.

Mladi košarkaš tako je propustio praktično cijela tri meča, a mogao bi da se nađe u sastavu ekipe za okršaj protiv Španaca i borbu za zlato. Pominjalo se da bi mogao da nastupi i u polufinalu, ali je na kraju donesena odluka da propusti taj meč - možda baš kako bi bio spremniji za posljednji meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Šta ako ne može?

Kao što smo već rekli, Marković i Topić su izvanredni na Evropskom prvenstvu. Bogoljub Marković je košarkaš Mege i na Evropskom prvenstvu u Nišu jedan je od najozbiljnijih kandidata za MVP priznanje, posebno ukoliko Srbija stigne do zlate medalje. U dosadašnjem toku takmičenja predvodio je Srbiju po broju postignutih poena (16,2), ali i po broju skokova (7,7). 

Drugi najefikasniji igrač Srbije na turniru je talentovani Nikola Topić koji već dugo važi za jednog od najtaletovanijih plejmejkera na svijetu u svom uzrastu. Sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Milenka Topića prosječno postiže 13,8 poena, a drugi je i po prosjeku kada su u pitanju asistencije - sa 4,7 po meču odmah je iza andreja Mušickog koji bilježi 4,8.

Kad se igra i gdje gledati finale?

Reprezentacija Srbije se u nedelju od 20:30 bori za evropsko zlato. Televizija "SportKlub" prenosi finalni meč, a tekstualni prenos čeka vas i na MONDU. Pratićemo svaki najbitniji detalj iz Niša, gdje će "orlići" pokušati da zaustave "furiju". 

Koga je sve Srbija pobijedila?

Ekipa Nenada Stefanovića, inače trenera FMP-a, stigla je do finala Evropskog prvenstva bez poraza. U grupnoj fazi stradale su Češka, Finska i Slovenija - nijedan meč nije bio neizvjesan - a zatim su se nizale Danska, Izrael i Njemačka. Zanimljivo, svaki od dosadašnjih šest mečeva Srbija je dobila dvocifrenom razlikom. 

Slično, ali za nijansu teže, bilo je i kod Španaca - oni su samo protiv Italije u grupnoj fazi i protiv Turske u četvrtfinalu igrali neizvjesne mečeve. Takođe imaju šest pobjeda u dosadašnjem toku turnira i jasno je da će se za zlatnu medalju boriti dvije ubjedljivo najbolje reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC