• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretukao 14 ljudi, a Jusuf zbog njega igra košarku: Evo ko je Hariz Nurkić, policajac koji ne priča sa sinom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jusuf Nurkić danas nema nikakav kontakt sa njim, a svojevremeno je zbog neobične situacije u kojoj se Hariz našao počeo da trenira košarku.

 Ko je Hariz Nurkić, otac Jusufa Nurkića Izvor: Profimedia

Košarkaš Portlanda Jusuf Nurkić već danima je u centru pažnje regionalnih medija - nakon svadbe koju je napravio u Dubrovniku počelo je da se priča i o odnosima unutar porodice. Njegov otac Hariz oglasio se i otkrio da nije pozvan na svadbu svog sina, iako smatra da mu je bilo mjesto tamo, a ubrzo je stigao odgovor sa druge strane. Jusuf Nurkić nije želio da prećuti, pa je nastavljena prepirka.

Zbog najnovijih dešavanja u familiji javnost ima priliku da upozna Hariza Nurkića, 213 centimetara visokog i 200 kilograma teškog policajca iz Tuzle. Oni koji sada prvi put čuju za njega sigurno će biti iznenađenji kada shvate da je novinski članak napisan o njemu uticao na to da Jusuf započne košarkašku karijeru. Bilo je to davno, nakon što je policajac iz Živinica, na radu u Tuzli, pretukao 14 osoba koje su imale problema sa zakonom...

"Bosanski policajac Hariz Nurkić sam je u tuči prebio 14 osoba", pisalo je u tekstu koji je stigao do košarkaškog agenta Enesa Trnovčevića. Poželio je Enes da ode na lice mjesta, upozna policajca iz Tuzle, vidi o kakvom je to čovjeku riječ i postavi mu jedno veoma važno pitanje. "Izvinite, da li vi imate sina?", navodno je bilo prvo što je Enes rekao kada je Harizu stisnuo ruku.

Ovako je izgledala svadba na koju Hariz nije pozvan:

Uslijedio je razgovor, pa upoznavanje sa ostatkom porodice i prvi susret sa Jusufom Nurkićem. Jedan od najboljih košarkaša u regionu tada je imao 14 godina i nikakvih dodirnih tačaka sa sportom. Nije trenirao košarku, nije znao pravila niti je imao formiran šut poput drugih dječaka tog uzrasta. Ipak, Trnovčević je osjetio nešto...

Nurkića je odveo u Sloveniju i kroz igranje za Zlatorog Laško mu dao priliku da napreduje. Uslijedili su kratka pozajmica u Olimpiju, zatim transfer u Cedevitu gdje je prvo prošao probu, pa postao senior. Nurkić je kratko bio na pozajmici u Zadru, a nakon dvije godine seniorske karijere Čikago bulsi su ga izabrali na NBA draftu! time se ispunilo obećanje Enesa Trnovčevića - "Ovaj klinac će igrati NBA" rekao je agent Jusufovim roditeljima kada su se upoznali.

U međuvremenu su se odnosi unutar porodice Nurkić pokvarili. Kako je Jusuf saopštio u svojoj poruci na društvenim mrežama, otac Hariz zlostavljao je majku i njega, a posljedice toga nasilja su strašne. Od udaraca koje je dobijala majka Jusufa Nurkića njoj otkazuje bubreg.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC