• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da ubjeđujemo Dončića da dođe u reprezentaciju? Svašta!" Selektor Slovenije o Luki: On igra za ponos!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slovenija za razliku od nekih drugih reprezentacija ne mora da brine. Njihov najbolji igrač se uvijek odazove!

 Luka Dončić uvijek se odazove na poziv Slovenije Izvor: MN PRESS

Luka Dončić se pojavio među prvima na pripremama reprezentacije Slovenije za Mundobasket, a odmah je na meču sa Grčkom pokazao da je u sjajnoj formi. Postizao je nemoguće poene i vodio svoj tim, a sada se o njemu oglasio selektor Aleksandar Sekulić. On je otkrio da on kao selektor i košarkaški savez Slovenije ne rade apsolutno ništa kako bi ubijedili Dončića da nastupa za nacionalni tim. 

"Ne radimo ništa da ga ubijedimo ili da ga prisilimo da dođe. Uglavnom je sve na njemu. Veoma smo srećni što imamo takvog igrača, ne samo zato što ima nevjerovatan kvalitet već i zbog toga kakav je na mentalnom planu. On je uvijek spreman da pomogne svojoj zemlji i nacionalnom timu. Želi da vrati košarci ono što je ona njemu dala. Igra za ponos i iz zadovoljstva", rekao je Sekulić, 

Sam Dončić je bio nezadovoljan svojim, ali i izdanjem tima na Eurobasketu, ali ga je to samo dodatno motivisalo da se spremi za Mundobasket i da bude u top formi. Uz sve to nakon povrede Ede Murića postao je kapiten ekipe.

"Kao i na svakom turniru, cilj je da osvojimo prvenstvo. Prošlogodišnji neuspjeh na Eurobasketu nas nije previše razljutio već nas je motivisao. Morate gledati naprijed, nije bitno šta se desilo prošle godine. Bolje se osjećam ove godine, to je jasno. Mnogo bih pohvalio kondicionog trenera koji me je forsirao. Čast mi je što sam kapiten. Trener i igrači su donijeli odluku. Zadovoljstvo mi je da igram za nacionalni tim, a kako nisam igrao od desetog aprila ne mogu da dočekam utakmice", rekao je Dončić.

Nakon što je Slovenija iznenađujuće ispala u četvrfinalu Eurobasketa od Poljske on je otkrio da je Eurobasket za Sloveniju odigrao povrijeđen, ali nije bježao od svoje odgovornosti. Tada je obećao da će zaigrati svaki put za nacionalni tim i to je obećanje održao.

"Ne znam, uvijek ću igrati za svoju zemlju kada sam zdrav, uvijek ću igrati za Sloveniju. Biću na Mundobasketu sljedeće godine, ako se kvalifikujemo i ako ne budem povrijeđen. Vjerovatno nisam na 100 odsto, dobio sam injekciju u leđa u trećoj četvrtini. Ipak, to nije izgovor, igrao sam očajno i iznevjerio sam svoj tim i cijelu zemlju koja nas je podržavala. Tužan sam što nismo prošli dalje, ali ovo je sjajno takmičenje. Poraz mi teško pada, jer mi je najljepše da igram za Sloveniju. Svi smo se borili i ovi porazi mnogo bole. Mogli smo da se borimo za medalju, ne znam šta da kažem", rekao je Dončić nakon neuspjeha na Eurobasketu.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC