• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan - Zvezda 4:0, čeka se plej-of

Crno-beli savladali crveno-bele rezultatom 86:77, a realnost je da će još najmanje dva "večita derbija" biti odigrana u polufinalu doigravanja.

 SL: Partizan - Zvezda 4:0, čeka se plej-of Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana slavili su pobedu i u četvrtom "večitom derbiju" ove sezone, ali ako žele da osvoje i sedmu uzastopnu titulu, višegodišnju dominaciju u duelima sa Crvenom zvezdom moraće da potvrde kada kroz desetak dana počne plej-of.

Partizan je trijumfom od 86:77 (20:21, 17:17, 29:20, 20:19), pred samo 700(!) gledalaca, praktično obezbedio prvu poziciju i prednost domaćeg parketa u doigravanju, dok će crveno-beli najverovatnije biti četvrti.

Nikola Peković predvodio je crno-bele sa 22 poena. Uprkos velikoj pažnji protivničke odbrane, više puta je iskoristio svoju fizičku dominaciju i poentirao uz dodatno slobodno bacanje. Crveno-beli i dalje nemaju rešenje za njega u kontinuitetu.

Standardno pouzdani veteran Dušan Kecman postigao je 15, Uroš Tripković i Novica Veličković po 12, a Milenko Tepić deset poena.

Kod Zvezde je najefikasniji bio Tadija Dragićević sa 17 koševa, međutim, bio je nervozan i nije igrao dobro kada se "lomio" ishod utakmice.

Možda i najveću glupost napravio je u 26. minutu - pri vođstvu svog tima 53:50 dobio je tehničku grešku zbog prigovora, a Partizan to iskoristio da preko Tripkovića i Pekovića povede sa 54:53.


Vujadin Subotić postigao je 16, Elmedin Kikanović 14, a Omar Kuk 13 poena. Nisu igrali Mlađen Šljivančanin i rekonvalescent Igor Milošević, dok je Nemanja Aleksandrov i dalje van tima.

Kada (i ako) dođe vreme da se Partizan i Zvezda ponovo sastanu ovog proleća, crveno-beli će imati u glavama katastrofalnu seriju od 11 poraza iz poslednjih 12 derbija, ali takođe i svest da su u poslednja tri okršaja sa favorizovanim komšijama bili prilično ravnopravni.

Zvezda je u nedeljnom meču zadala dosta muka izabranicima Duška Vujoševića, ali ponovo nije znala kako da se "izbori" sa stečenom prednošću.

Crveno-beli su u devetom minutu vodili rezultatom 21:12, a u 25. minutu sa 51:43. Kako je odgovorio Partizan?

U prvom slučaju serijom od 16:1, a drugi put naletom od 17:2, kojim je potpuno preokrenuo situaciju u svoju korist i poveo rezultatom 60:53. Seriju su pogocima za tri poena zaključili Tripković i Palasio.

Još kada je Kecman u poslednjem sekundu trećeg kvartala postigao trojku preko ispružene ruke Kuka, za vođstvo od 66:58, bilo je prilično jasno da Zvezda neće imati snage da utakmicu ponovo učini neizvesnom.

Poslednjih deset minuta protekli su u igri mačke i miša. Partizan nije bio dovoljno raspoložen da se značajnije odvoji i zabeleži ubedljivu pobedu, dok crveno-beli nikako nisu mogli i umeli da priđu ispod šest-sedam poena zaostatka.

Trojkama Tepića i kapitena Božića šampion je u 34. minutu povećao na 78:68. Zvezda je bila "u igri" na dva i po minuta pre kraja (81:75), međutim, Raičević je napravio korake, a Subotić jednu trojku promašio, dok je kod sledećeg šuta iz daljine dobio "bananu" od Veličkovića!

Kao da sve to nije bilo dovoljno, Dragićeviću je u poslednjem minutu ispala lopta u čistoj kontri, kada je još uvek nešto moglo da se učini (83:77)...

Ako Zvezdini košarkaši izvuku određene pouke iz ovih poraza i ako Partizan ostane na ovom nivou forme, pre svih Milton Palasio, od kojeg zavisi dosta toga u igri crno-belih, možda polufinale bude zanimljivije nego što mnogi očekuju.

Aktuelnom šampionu, koji je ove sezone već osvojio domaći Kup i Jadransku ligu, potrebna je još jedna pobeda iz preostala dva kola Superlige za startni broj jedan.


Čak i ako u sredu izgubi od Hemofarma u Vršcu, Partizan će u subotu na svom parketu imati "zicer" protiv čačanskog Borca. FMP Železnik ima pobedu manje od šampiona, kao i lošiji koš-količnik u međusobnim susretima.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Lajonse, a na finalu regularnog dela sezone, protiv Vojvodine u Novom Sadu, biće joj dovoljan i poraz do 16 poena razlike za plasman u plej-of.

Akteri drugog polufinala u tom slučaju će biti FMP Železnik i Hemofarm.

REZULTATI 12. KOLA

Partizan - Crvena zvezda 86:77
FMP Železnik - Vojvodina 94:84
Borac - Hemofarm 69:83
Lajons - Vizura 76:65

TABELA:
Partizan 11-1, FMP 10-2, Hemofarm 8-4, Zvezda 7-5, Vojvodina 6-6, Lajons 3-9, Borac 2-10, Vizura 1-11.

PAROVI 13. KOLA
(sreda): Hemofarm - Partizan, Crvena zvezda - Lajons, Borac - FMP Železnik, Vizura - Vojvodina.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC