• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Medžik stigao u Crnu Goru: Presrećan u novoj zemlji, a tri decenije teško bolestan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji plejmejker Lejkersa Medžik Džonson dio odmora provodi i na obali Jadrana.

 Medžik Džonson ljetuje u Crnoj Gori Izvor: Twitter/MagicJohnson/printscreen

Jedan od najboljih NBA igrača svih vremena, legendarni Irvin "Medžik" Džonson dio ljetnjeg odmora provodi u Crnoj Gori! Zajedno sa porodicom i prijateljima odlučio je da ovog ljeta krstari po Sredozemnom moru, a jedna od stanica na kojoj se zadržao sa svojom suprugom Kuki je i crnogorska obala, gdje će boraviti tokom narednih nekoliko dana.

Posjeta Jadranskom moru samo je dio godišnjeg odmora koji jedan od najboljih plejmejkera svih vremena provodi u Evropi. On je prethodnih dana "uhvaćen" tokom boravka u Grčkoj, gdje je posjetio Mikonos i zajedno sa prijateljima odmarao na luksuznoj destinaciji. Kako je napisao na svom Tviter nalogu, prijateljima se odmor završio, a on je sa suprugom riješio da istražu novu zemlju, pa su stigli u Crnu Goru! Ovako je bilo na Mikonosu:

"Tako je uzbudljivo kada Kuki i ja istražujemo novu zemlju, a Crna Gora je spektakularna. Prvi put smo ovdje, lijepo je i luksuzno", napisao je Medžik uz zajedničku fotografiju i nekoliko kratkih snimaka na kojima se vide more i planine.  Za sada nije poznato koliko Džonson planira da ostane na crnogorskoj obali i da li će posjetiti još neke zemlje u regionu, kao ni da li bi tokom odmora mogao da se sretne sa nekim od legendarnih NBA igrača sa ovih prostora. Ovako izgleda njegova Tviter objava:

Podsjećamo, Irvin "Medžik" Džonson je NBA karijeru proveo u Lejkersima, za koje je igrao do 1979.do 1991. godine, kao i tokom 1996. Kratko je imao avanture u Švedskoj, ali je tada bio samo blijeda senka igrača koji je dominirao najjačom ligom na svijetu. Pet puta je bio NBA šampion, tri puta MVP sezone i tri puta MVP finala. Kao reprezentativac SAD osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Barseloni, kada su Amerikanci poslali "drim tim", najjači tim u istoriji svjetske košarke.

Pored velike košarkaške karijere Džonson je u centru pažnje bio i zbog pozitivnog testa na HIV. Dogodilo se to baš pred sezonu 1991/92, koja će se ispostaviti kao posljednja "cijela" koju je proveo u ligi. Tada je Medžik Džonson postao svjestan da je karijera gotova i da mu predstoji borba za život, a kasnije je nekoliko puta govorio o raskalašnom načinu života i čestom mijenjanju partnerki, što je i dovelo do teške bolesti.

Ipak, Medžik Džosnon bez većih problema živi sa HIV pozitivnim testom već više od tri decenije, a za to vrijeme je radio na televiziji, isticao se u političkim aktivnostima, često govorio o svojoj bolesti i bavio se biznisom koji mu je donio milione dolara. Između ostalog, jedan od najboljih NBA igrača ikada je ulagao u američke sportske timove, što mu se višestruko vraćalo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC