• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci razbili Portoriko sa 43 razlike!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Amerikanci su na početku priprema odmah održali lekciju Portoriku i pokazali da s razlogom svi treba da ih se plaše.

 Amerikanci razbili Portoriko sa 43 razlike Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) "pregazila" je Portoriko u prvom prijateljskom susretu u okviru priprema za Mundobasket. Mnogi su se pitali kako će izgledati nova reprezentacija SAD bez velikih zvijezda, a već sada imamo odgovor da su zastrašujući pošto su u Las Vegasu bili nezaustavljivi: 117:74 (27:21, 23:22, 34:18, 33:13).

Amerikanci su samo "dodavali gas" kako je utakmica tekla dalje i na kraju su slavili 43 razlike i svih 11 igrača na koje je računao Stiv Ker su dobili šansu. Što se tiče startera, tu smo već vidjeli kako će izgledati nova reprezentacija SAD, pošto su susret počeli Džejlen Branson, Entoni Edvards, Majkal Bridžis, Brendon Ingram i Džaren Džekson Džunior. Interesantno, za razliku od nekih prethodnih timova, niko nije posebno "forsirao" nego su igrali timsku košarku i to je možda najveće upozorenje.

Zanimljivo, čak sedmorica košarkaša su imala dvocifren učinak, a prednjačili su Entoni Edvards i Kem Džonson sa po 15 poena, Majkal Bridžis je imao 14, Džekson je dodao 12 i sedam skokova... Blistali su i Tajris Haliburton sa sedam poena i 12 asistencija, ali i Džejlen Branson koji je imao dabl-dabl učinak sa 11 poena i 12 skokova. Jednostavno, čini se da su se Ameri vrlo brzo prilagodili na FIBA košarku i da su našli igrače kojima leži.


S druge strane Portoriko, rival Srbije u grupnoj fazi Mundobasketa, ne može da kaže da se proslavio i djeluju slabije nego prethodnih godina. Predvodio ih je Tremont Voters sa 17 poena i pet skokova.

Amerikancima sada slijede dueli sa Slovenijom (12. avgust), Španijom (13. avgust), Grčkom (18. avgust) i Njemačkom (20. avgust). SAD inače u grupnoj fazi Mundobasketa igra na Filipinima i to protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda, a FIBA ih je nedavno proglasila za prve favorite uprkos katastrofalnom prethodnom Mundobasketu gdje su bili tek sedmi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC