• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERI KRENULI PO ZLATO NA MUNDOBASKETU: Nemaju "drim tim" - 12 igrača prvi put na velikom turniru!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pogledajte ko je na spisku Amerikanaca za Svjetsko prvenstvo 2023.

 Spisak Amerikanaca za SP u košarci 2023 Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) okupila se u Las Vegasu i konačno je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Amerikanci će sljedeća tri dana raditi u kampu reprezentacije, a poslije toga kreću na turneju tokom koje će odigrati pet pripremnih utakmica, što smatraju sasvim dovoljno da bi se uigrala potpuno nova ekipa.

Kao što je poznato, selektor Stiv Ker i njegovi saradnici iz reprezentacije Grent Hil i Džim Tuli napravili su već odavno skraćeni spisak od 12 imena za Mundobasket, a na njemu nema nijednog igrača koji je već igrao velika takmičenja (OI ili SP). U pitanju su sljedeći košarkaši: Paolo Bankero (Orlando), Majkal Bridžis (Bruklin), Džejlen Branson (Njujork), Entoni Edvards (Minesota), Tajris Haliburton (Indijana), Brendon Ingram (Nju Orleans), Džeren Džekson Džunior (Memfis), Džoš Hart (Njujork) Kem Džonson (Bruklin), Voker Kesler (Juta), Bobi Portis (Milvoki) i Ostin Rivs (L.A. Lejkers).


Naravno, nisu to i neiskusni igrači pošto se od Džejlena Bransona i Entonija Edvardsa očekuje da budu "prve violine" tima, veliku ulogu trebalo bi da ima i Brendon Ingram, koji je bio na širem spisku za Olimpijske igre 2016. godine, dok ni ostali igrači "nisu za bacanje". Bridžis je vođa Bruklina, Haliburton se savršeno uklapa u FIBA pravila, dok je Džekson Džunior defanzivac godine u NBA ligi. Takođe, tu je i talentovani Bankero koji je odbio italiju zbog poziva SAD. Ne treba zaboraviti nikako ni na Rivsa koji je prošle sezone imao vrlo važnu ulogu u Lejkersima.

Prvi meč Amerikanci igrači protiv Portorika (protivnika Srbije na SP) i to 7. avgusta, a zatim slijede dueli sa Slovenijom (12. avgust), Španijom (13. avgust), Grčkom (18. avgust) i Njemačkom (20. avgust). SAD inače u grupnoj fazi Mundobasketa igra na Filipinima i to protiv Jordana, Grčke i Novog Zelanda, a FIBA ih je nedavno proglasila za prve favorite uprkos katastrofalnom prethodnom Mundobasketu gdje su bili tek sedmi.

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC