• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević za MONDO: Bolji smo od Barse!

Srbin u timu Taukeramike narednih dana će se boriti za svoju prvu šampionsku titulu posle sedam godina. Igor Rakočević veruje da će je i osvojiti.

 Rakočević za MONDO: Bolji smo od Barse! Izvor: MONDO

Nijedno finale španskog plej-ofa u poslednjih 15 godina nije prošlo bez košarkaša Taukeramike ili Barselone.

Neverovatno zvuči podatak da se ta dva tima nikada nisu našla u direktnoj borbi za titulu, uvek su finalisti bili jedni ILI drugi. Ali za sve postoji prvi put...

TAU je kao gost eliminisao Unikahu, pobedom od 83:82 u spektakularnoj završnici (pogledajte VIDEO na našem sajtu!), dok je Barsa bila bolja od komšijskog Huventuda, takođe u dve utakmice.

"Prvo smo izbacili Pamesu, pa Unikahu, kako je i planirano. Može se reći da smo došli do finala bez većih problema. Iskristalisali smo konačno prvu petorku i uloge na terenu, tako da igramo mnogo bolje u odnosu na period pre nekoliko meseci", počeo je priču za MONDO Igor Rakočević, eksplozivni bek Taukeramike.

Domaćin je u Malagi imao četiri poena prednosti na manje od pola minuta do kraja revanš utakmice.

Rakočević, Priđoni i Mikel napravili su preokret serijom od 7:2, ali ključnu ulogu odigrao je plejmejker Unikahe Davor Kus, koji je pri rezultatu 82:81 promašio oba penala.

"Tu smo imali malo sreće. Kus je jedan od najboljih izvođača slobodnih bacanja u ACB ligi, ali ušao je u igru 'hladan', dva puta je promašio i dao nam šansu koju nismo propustili. Trebalo je da dobijemo laganije, jer smo igrali bolje. Poremetile su nas lične greške, međutim, u završnici smo bili koncentrisani i sve se završilo idealno".


Rakočević smatra da TAU ima veće izglede da postane šampion, iako će Barselona početi finalnu seriju na svom terenu. Prva utakmica zakazana je za četvrtak, druga za subotu, igra se do tri...

"Domaći teren je bitan svuda, pa i u Španiji. Imaš podršku publike, igraš na koševima na kojima treniraš, ne moraš da putuješ... Ali mislim da imamo bolji tim od Barselone, sa više opcija u napadu. Oni su bekovski orijentisana ekipa. Ako im zaustavite nekolicinu ključnih igrača, završili ste veliki deo posla".


Taukeramika je poražena u finalu Kupa kralja, izgubila je oba meča na Fajnal foru Evrolige. Igrači Barselone imaju manje utakmica u nogama ove sezone, imali su vremena da "napune baterije" i naviknu se na novog trenera Ksavijera Paskvala.

"Videćemo brzo ko je bolji i da li je bolje igrati više ili manje utakmica. Ja mislim da je bolje igrati više. Posebno je nama koristilo što smo otišli na završnicu Evrolige, jer smo ove sezone doveli šest-sedam novih igrača. Sve to se najbolje uklapa na utakmicama".

Igor Rakočević nije osvojio titulu prvaka države još od 2001, kada je bio član Budućnosti.

Osvojio je nacionalni Kup sa Crvenom zvezdom, dva španska Superkupa sa Taukeramikom, mnoga individualna priznanja, ali šampion nije bio već sedam godina.

"Slažem se, titula je ipak nešto najveće. I za mene lično bi to bio veoma značajan trofej".


Kada se završi klupska sezona, sledi odmor...

Ali leto je rezervisano i za reprezentativne akcije. Rakočević prošle godine nije išao na Eurobasket zbog povrede zadnje lože.

"Video sam se za vreme Fajnal fora sa selektorom Ivkovićem, ali samo na nekoliko minuta, nije bilo vremena za više. Nismo tada ni pričali o reprezentaciji. Koncentrisan sam na plej-of i na obaveze u Taukeramici. Ne idem nigde, sačekajmo kraj sezone",
završio je tridesetogodišnji internacionalac.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC