• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski Sparsi se bude, Mirza Teletović novi generalni menadžer Akademije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Nakon nekoliko godina katastrofalnih rezultata omladinskih reprezentativnih selekcija, odlučili smo učiniti konkretne stvari po pitanju proizvodnje mladih igrača", naveli su iz OKK Sparsa.

 Mirza Teletović novi generalni menadžer Akademije OKK Spars Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te NBA igrač i predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović i zvanično je postavljen za generalnog menadžera Akademije OKK Spars, te će, zajedno sa šefom omladinskog pogona Markom Trbićem realizovati program okupljanja najtalentovanije djece iz cijele BiH.

Na ovaj potez OKK Spars se odlučio jer želi vratiti ovaj klub na kartu najboljih omladinskih klubova u Evropi, a Teletović je prihvatio ponudu, jer smatra da mladi košarkaši moraju dobiti što bolje uslove za razvijanje, s obzirom na potencijal koji posjeduju, a on će svojim znanjem, kontaktima, iskustvom, pomoći u njihovom košarkaškom razvoju.

"Nakon nekoliko godina katastrofalnih rezultata omladinskih reprezentativnih selekcija, odlučili smo učiniti konkretne stvari po pitanju proizvodnje mladih igrača. Posljednjih nekoliko godina smo zanemarili rad sa mladima, a ne tako davno sve naše reprezentativne selekcije bile su u A diviziji, a u svakoj od tih selekcija je bilo po pet-šest igrača Sparsa”, istakao je Nermin Selimović, direktor OKK Spars.

"S obzirom na ogroman potencijal kod naših igrača, razmišljajući o tome, ko bi taj potencijal mogao usmjeriti, došli smo na ideju da ponudimo posao Mirzi Teletoviću, jednom od najvećih imena bh. košarke. Nakon prvog sastanka, koji smo imali u julu, Mirza je bio oduševljen našim idejama i projektom, te sada sa ponosom mogu potvrditi kako je Mirza Teletović postavljen za generalnog menadžera Akademije OKK Spars", dodao je Selimović.

Cilj Akademije Spars je jasan - okupiti najtalentovanije dječake rođene 2008. godine i mlađe iz cijele BiH, kojima će se stvoriti najbolji mogući uslovi za treniranje i napredak.

"Projekat je nazvan 'Spars 2026', a koji podrazumijeva da ćemo u toj godini na parket poslati sastav napravljen isključivo od igrača iz vlastitog omladinskog pogona, a konačni cilj će nam biti igranje u Regionalnoj ABA ligi", rekao je Selimović, podsjetišvi na činjenicu da su juniori Sparsa prije nekoliko godina sa velikim uspjehom nastupali u omladinskoj Evroligi, gdje su čak u nekoliko navrata igrali i samu završnicu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Uostalom, Adin Vrabac, Stefan Glogovac, Đoko Šalić, Aleksej Nikolić, Adi Zahiragić, Nedim Buza, Edin Atić, Ajdin Penava, Amar Gegić, Aleksa Stepanović, Fahrudin Manjgafić, Ibrahim Durmo, Sani Čampara, Srdjan Kočić, Kenan Kamenjaš, Tarik Biberović, Vojin Ilić, Darko Bajo, Zinedin Mulić, Tarik Bukva, Harun Zrno, Filip Jović, Alem Fejzić… i mnogi drugi nosil su dres OKK Sparsa, a pod vođstvom Mirze Teletovića, vjeruje se da će se dani "evropske slave" ponovo vratiti pod košarkaške obruče.

"Omladinske selekcije Akademije Spars treniraju u dvorani Goran Čengić na Grbavici. Škola košarke broji oko 400 dječaka, koji treniraju osnovnim školama na području Grada Sarajeva, a uz pomoć Mirze Teletovića, očekuje se da broj dječaka bude još i veći, te da ti dječaci, za nekoliko godina, igraju bitnu ulogu u reprezentativnoj košarci naše zemlje", saopšteno je iz Sparsa.

(MONDO/OKK Spars)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC