• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Detroit oštro odgovorio Bostonu!

Sada je rezultat u seriji 2:2, tako da se košarkaši sele u "Boston Garden" na meč Broj 5, pre nego što se još jednom vrate na "Oburn Hils".

 NBA: Detroit oštro odgovorio Bostonu!  Izvor: MONDO

Detroit i Boston kreću od nule. Pistonsi su bili više nego sigurni domaćini u četvrtoj utakmici finala Istoka, tako da se serija seli u Boston pri rezultatu 2:2.

U noći između ponedeljka i utorka, košarkaši Detroita istrčali su na teren svog Oburn Hils Palasa svesni da poraz verovatno znači i kraj plej-of kampanje. Pritisak ih nije omeo, već samo dodatno motivisao.

Nijednog trenutka tim sa najboljim skorom u regularnom delu NBA lige, nije bio blizu da ostvari i drugu pobedu u Gradu motora u tri dana - 94:75.

Za tim Detroita u SAD je postao sinonim da igraju najbolje kada im je "biti ili ne biti". Motivacija ovog puta nije bila sporna, naročito za Antonija Mekdajsa, koji je igrao kao u transu - 21 poen, 16 skokova.

Krilni centar je u prvoj rundi plej-ofa beležio prosečno sedam poena i pet skokova, u drugoj 8,2 poena i 8,4 skoka, a u četiri meča sa Bostonom u borbi za veliko finale, Mekdajs ima prosek od 14,5 poena i 10,6 skokova.

Na to u Bostonu svakako nisu računali, tako da će morati još jednom da putuju u Detroit na meč Broj 6 (petak). Pre toga, u noći između srede i četvrtka "Boston Garden" će gledati peti meč. Do sada, oba tima napravila su po jedan "brejk".

"Nemaš u životu mnogo prilika da se pokažeš, a ja sam dodatno limitiran, jer se nalazim na kraju karijere. Upravo zato osećam da ove sezone ostavljam sve svoje što imam na terenu", rekao je posle meča Mekdajs (33), junak dana u "Big Di-ju".

"Dajs je naš najbolji igrač u plej-ofu. Gledaš ga sa koliko energije i truda igra iz večeri u veče i možeš samo da mu se pridružiš i igraš upravo tako", rekao je Čonsi Bilaps, plej Detroita.

Bostonu će u sredu biti neophodno da njegove zvezde zaigraju mnogo bolje, nego u ponedeljak uveče. Kevin Garnet, Pol Pirs i Rej Alen pogodili su svega 11 od 38 šuteva u četvrtoj utakmici. Prva dvojica postigla su po 16, Alen 12 poena.

Sa takvim procentom šuta ne bi dobili ni Majami.

"Ponosni smo što naše saigrače činimo boljim igračima i nemamo ništa protiv da budu efikasniji od nas trojice", naveo je komičan izgovor Rej Alen posle meča.

Sa druge strane, Mekdajsa su pratili Ričard Hamilton sa 20, Rašid Valas sa 14 i Čonsi Bilaps sa deset poena.

ISTOK

Detroit - Boston 94:75, rezultat u seriji 2:2

ZAPAD

San Antonio - L. A. Lejkers, rezultatu u seriji 1:2
/četvrti meč igra se u noći između utorka i srede/

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC