• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac "promijenio ploču" o Crvenoj zvezdi: Oni su sila, igraće u plej-ofu Evrolige!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Erik Mekalum uvjeren je da će Crvena zvezda igrati u plej-ofu Evrolige.

 Crvena zvezda ce igrati u plej ofu Evrolige kaze Erik Mekalum Izvor: MN Press/YouTube/Urbonas Podcast/Screenshot

Crvena zvezda Meridianbet igraće u plej-ofu Evrolige. Tako prognozira američki košarkaš Erik Mekalum (35), koji je trenutno član turske Pinar Karšijake. Interesantno je da je on promijenio mišljenje, pošto je prije nekoliko mjeseci izjavio da ne vidi crveno-bijele u doigravanju. Poslije pobjede protiv Asvela je "promijenio ploču".

Oduševljen je partijom srpskog tima, posebno je istakao trojicu igrača - Šabaza Nejpira (21 poen, 5/8 za tri), Rokasa Gedraitisa (17, 4/7 za tri, 5sk) i Adama Hangu (7, 4sk, 3as). "Imaju toliko šutera, toliko opcija u napadu, toliko kontrole u 'pik en rolu', veličinu na krilima sa Rokasom i Hangom", počeo je Mekalum analizu u "Urbonas podkastu".

Dva podatka je istakao, broj skokova - 40 ukupno, 17 u napadu. I šut za tri poena (17/34). "Način na koji kontrolišu skok... Čak 17 ofanzivnih skokova, uz 50 odsto za tri, ne promašuješ mnogo. Ako budu kontrolisali skok i šutirali tako, naravno neće pogoditi 17 trojki svako veče. Međutim, to nisu bili neki nevjerovatno teški ili ludi šutevi. Tako se kretao napad, Nejpir je kreirao, tražio otvorene saigrače, tako 'čista' košarkaška utakmica."

Vidi tim Duška Ivanovića među šest najboljih i direktnog učesnika u plej-ofu. Od ove sezone se timovi od 7. do 10. mjesta bore u plej-in turniru. "Zvezda je sila. Reći ću sada, oni će biti u plej-ofu, ne u plej-inu", zaključio je Mekalum. Srpski tim u drugom kolu gostuje Žalgirisu u Kaunasu u petak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC