• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši košarkaš Borca karijeru nastavlja u Mongoliji: Igrao F4 Evrolige sa Partizanom

Aleksandar Mitrović je otišao putem kojim se u košarci rijetko ide.

 Aleksandar Mitrović u Mongoliji Izvor: MN PRESS

Nastavlja se putešestvije najvećeg globtrotera među srpskih košarkašima! Upamtili smo ga još 2010. godine kada je igrao Fajnal for Evrolige sa Partizanom, a onda je on riješio da karijeru odvede u drugom pravcu od očekivanog.

Aleksandar Mitrović je nakon Srbije igrao u Crnoj Gori, Grčkoj, Sloveniji, Makedoniji, Bugarskoj, a zatim i u Kataru, Gruziji, Iraku, Saudijskoj Arabiji, Bosni i Hercegovini, Bahreinu i na Tajvanu. Sada je stigao i do Mongolije gdje je upravo potpisao ugovor sa IHC Ejpsima, timom osnovanim 2021. godine u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije. 

Mitrović je karijeru počeo u Megi 2007. godine, a nakon dvije sezone tu prešao je u Partizan. Našao se u timu kada je ekipa stigla do Fajnal Fora u Parizu. Kao veliki talenat ipak je narednu sezonu proveo na pozajmici u Budućnosti, a nakon Metalca iz Valjeva krenulo je putešestvije po svijetu.

Prvo je zaigrao u Peristeriju u Grčkoj, pa se na kratko vratio u Srbiju i igrao za Vršac. Potom je otišao u Sloveniju gdje je igrao za Zlatorog, a sljedeća stanica je bila Makedonija i Rabotnički. Nakon toga se preselio u Akademik iz Plovdiva u Bugarskoj, a poslije novog povratka u Srbiju u Mladost iz Zemuna krenule su egzotične destinacije.

Otišao je u Al Ahli iz Dohe, a zatim i u Dinamo Tbilisi sa kojim je došao do titule šampiona Gruzije. Riješio je da napravi nevjerovatan potez 2018. kada je otišao u Irak da igra u Al Kot Al Džavi, a zatim je u Abha klubu dominirao. U ovom timu iz Saudijske Arabije je prosječno davao 24,4 poena, a zatim je svom putešestviju dodao i Bosnu i Hercegovinu gdje je igrao za Borac iz Banjaluke. 

Potom je došao red da zaigra u Bahreinu za Al Itihad i Al Mubarak, a prošle sezone je bio član Taojuan Leopardsa u Tajvanu. Sada je Mongolija njegova naredna destinacija, a kako su mu "tek" 33 godine, ko zna gdje će ga karijera još dovesti...

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC