• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sferopulos zna gdje je zapelo Zvezdi: "Imali smo tri treninga, teško je"

Janis Sferopulos je poslije prvog duela sa Partizanom kao trener Crvene zvezde poručio da je njegov posao u Beogradu tek počeo.

 Janis Sferopulos o porazu u derbiju Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Crvena zvezda nije uspjela da savlada Partizan na gostovanju u prvom derbiju ove sezone, iako je vodila dvocifrenim brojem poena pred kraj meča. Ipak kada je sve bilo gotovo, Janis Sferopulos je nakon svog prvog derbija rekao da je zadovoljan igrom svog tima. 

"Hoću da čestitam našim igračima jer način na koji smo igrali bio je dobar. Za nas je bilo veoma važno da dođemo ovdje i da imamo samo tri dana da bismo imali dobar nastup. Igrali smo dosta dobro sem posljednjeg dijela utakmice. Nije lako igračima da se prilagode igri u tranziciji", počeo je Sferopulos.

Ključ  poraza je vidio u posljednjoj četvrtini kada je njegov tim ispustio prednost koju je imao. Ipak, trebaće vremena da Grk svom timu nametne svoju filozofiju. 

"Ključni momenat bio je u posljednjoj četvrtini, kada smo izgubili koncentraciju i dozvoljavali lake poene, lako smo gubili loptu u napadu, dozvolili smo rivalu da postigne 35 poena u posljednjoj četvrtini, na kraju smo ih faulirali, slali na liniju penala. Rezultat naravno nije dobar, htjeli smo pobjedu, ima dosta dobrih stvari iz utakmice i procedura je dok promijenimo filozofiju. Razočarani smo porazom, ali bilo je pozitivnih stvari koje nam daju dobru nadu za budućnost", dodao je on. 

Sada već u ponedjeljak imamo naredni derbi, a iako je pred timom malo vremena sasvim je dovoljno da se sve analizira i da se digne forma za naredni susret. 

"Moramo da nastavimo da naporno radimo, očekuje nas još jedna važna utakmica u ponedjeljak. Pričaćemo sa igračima o greškama, šta nismo radili dobro i doći ćemo ovdje da odigramo još jednu važnu utakmicu. Čestitam Partizanu pobjedu i čestitam i mojim igračima na tome šta su uradili večeras. Bila je dobra košarka i derbi danas kao i oni prethodni pokazao je da u Srbiji postoje dvije ekipe koje igraju jako dobru košarku i da su među najboljim timovima u Evropi", jasan je bio Sferopulos. 

Što se tiče ambijenta, rekao je Grk da je on bio fascinantan, ali je upozorio da se ne smije prelaziti granica i da ne želimo nasilje ni u jednom momentu. 

"Bila je uzbudljiva atmosfera, volim da igram u ovakvom ambijentu. Dva velika tima, veliki rivali, kao i u Srbiji, Grčkoj i u Izraelu, gdje sam takođe radio. Atmosfera je bila fanatična i sa moje tačke gledišta, svi navijači mogu da budu fanatični, ali ne želimo da vidimo nasilje na terenu - u svakoj državi, ne ovdje. Ne mislim da je ovdje bilo nešto loše, već nasilje treba ostaviti van sporta. Na kraju dana, košarka je samo igra", rekao je Sferopulos.

Na kraju je pomenuo grčki stručnjak i da se mora razumjeti koliko je malo vremena imao da radi sa ovim timom. 

"Odbrana u trećoj četvrtini bila je jako loša, počeli smo jako loše, pokušali smo da se vratimo i uspjeli, što nije lako pred njegovim navijačima. Izdanje Jaga Dos Santosa bilo je dobro, kao i ostalih, ima stvari u kojima možemo da gradimo našu igru. Drago mi je kako smo reagovali, zadovoljan sam kako je tim igrao odbranu... Nažalost, imali smo samo tri treninga - jedan pred meč sa FMP-om, drugi nakon i jedan pred meč sa Partizanom", dodao je Sferopulos. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC