• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODJEKNULA NBA BOMBA: Harden pobjegao od Embida - stvoren novi super tim na Zapadu! U paketu i Srbin...

Nakon što je prethodne noći odigran veliki broj NBA utakmica, stigle su (ne)očekivane vijesti o trejdu Džejmsa Hardena.

 Harden trejdovan u Kliperse Izvor: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

Američki košarkaš Džejms Harden trejdovan je ove noći, baš kao što je to nedjeljama unazad i želio. Uspio je da "pobjegne" od Embida i postao je novi igrač Los Anđeles Klipersa, koji su takođe napravili još jedan drim-tim na Zapadu, zaoštrivši tako dodatno konkurenciju aktuelnom šampionu Denveru sa Nikolom Jokićem.

Uz Hardena u Kliperse idu i Pi Džej Taker i Filip Petrušev, kao i određeni pikovi, dok Siksersi dobijaju Markusa Morisa, Nikolu Batuma, Roberta Kovingtona i Ki Džej Martina. MVP iz 2018. će se tako priključiti timu koji već u svojim redovima ima Rasela Vestbruka, Pola Džordža i Kavaja Lenarda, što je na papiru zaista jak tim. Ipak, ono što je veliki problem je što imaju često probleme sa povredama, tako da uglavnom od toga mnogo zavisi.

Podsjetimo, Džejms Harden je bio veoma nezadovoljan u Filadelfiji poslije završetka prethodne sezone i nije želio više da igra za tim u kome je "sve i svja" Džoel Embid, tako da ih je na neki način bojkotovao. Svađao se sa rukovodstvom, nije želio da igra, ali se prethodne noći makar vratio na klupu. To kao da je bila najava transfera...

Podsjetimo, Džejms Harden je karijeru počeo u Oklahoma Sitiju, gde je bio "šesti čovjek", da bi dolaskom u Hjuston postao jedan od najboljih napadača lige. Tri puta je bio najbolji strijelac lige, dva puta najbolji asistent, a jednom i MVP - sve tokom dana u Hjustonu. Ipak, pošto u Teksasu nije mogao do titule, otišao je u Bruklin 2021. godine da u pokušaju sa Durentom i Irvingom osvoji "prsten", ali je to bio jedan od najgorih projekata u istoriji NBA lige. U dresu Filadlefije odigrao je sezonu i po, ali daleko ispod svog prosjeka.

Može se reći da je Zapad sada daleko jači od Istoka, pošto je prethodno i u Finiksu napravljen drim-tim, tako da će Nikola Jokić imati žestoku konkurenciju da odbrani titulu. Prvo na Zapadu, a tek onda "pravu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC