• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac postao nosilac nacionalnog priznanja

Bivši košarkaški reprezentativac Vlade Divac potpisao je nacionalni ugovor i tako postao nosilac nacionalnog priznanja za doprinos srpskom sportu.

 Divac postao nosilac nacionalnog priznanja Izvor: MONDO

"Zahvaljujem se u ime svih sportista koji će ove godine dobiti ovo priznanje. Ovo je lep gest prema sportistima koji su doneli velike uspehe Srbiji", rekao je Divac na konferenciji za novinare uoči potpisivanja ugovora.

Divac je dodao i da nagrada predstavlja lep primer mladima da se okrenu sportu i igranju za reprezentaciju.

"Igrao sam za mnoge klubove, ali nikada mi nije bilo lepše i draže nego kada sam nosio drez reprezentacije, i predstavljao svoju zemlju. To mi je bio podsticaj da 'guram' napred", rekao je on.

Divac je poručio mladima i da nikada ne odustaju, da idu ka svom cilju "jer je tada sve moguće".

Vlade Divac je ovim priznanjem stekao pravo na mesečnu novčanu naknadu, zajedno sa ostalim uspešnim srpskim sportistima koji su potpisali ovaj nacionalni ugovor.

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić Marković zahvalila je Divcu u svoje i u ime Srbije na brojnim uspesima koji su na pravi način reprezentovali zemlju.

"Zahvaljujem Divcu na mnogim pobedama i osvojenim medaljama, ali ne samo na sportskim rezultatima, nego na svemu što je uradio za našu zemlju. Rezultat je važan, ali i fer-plej, poštovanje protivnika i ponašanje na terenu, a cilj Ministarstva omladine i sporta je da pokušamo da naučimo mlade da se ponašaju u skladu sa tim vrednostima", rekla je Samardžić Marković.

Ministarka je istakla i da je Divac simbol uspeha i uzor mladima, i da je sve dobro u svojoj karijeri postigao isključivo vrednim radom.

Samardžić Marković je dodala i da država nije izdvojila mnogo novca za mesečna primanja nosiocima nacionalnog priznanja, ali da je to način da se podstaknu sportisti da vredno treniraju.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC