• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejkersi osvojili novac, ali ga ne nose kući: Odmah udarac po džepu - izgubili su više od polovine!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zbog ogromnih poreza u Kaliforniji, koja je jedna od najatraktivnijih država za život u SAD, košarkaši Los Anđeles Lejkersa "gube" više od polovine zarađene svote.

 LA Lejkersi osvojili NBA kup, pola nagrade ide za porez državi Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa osvojili su prvi NBA kup, a pobjeda nad Indijanom u finalu donijela je i ogroman novac svim igračima i ljudima u stručnom štabu slavne franšize. Po ranije napravljenom pravilniku svi igrači u Lejkersima i glavni trener Darvin Hem dobiće po 500.000 dolara, dok će igrači na dvosmjernim ugovorima dobiti po 250.000, a pomoćnici trenera podijeliće 375.000 dolara između sebe! Ipak...

Zakoni u Kaliforniji nisu baš sjajni za igrače koji nastupaju u tamošnjim klubovima! Nakon što se od ukupne sume odbije novac koji će igrači morati da plate za federalni porez, porez u Kaliforniji i pored na plate, ostaće im "tek" oko 231.000 dolara! Zvuči gotovo nevjerovatno, ali država će uzeti više od polovine novca igračima Los Anđeles Lejkersa koji su osvojili prvi NBA trofej u sezoni.

To će sigurno uticati i na budžet koji Entoni Dejvis ima za predstojeće praznike! Jedan od najboljih centara NBA lige sitakao je da želi trofej u NBa kupu, ali i novčanu nagradu kako bi je potrošio na poklone za svoje najbliže. Ostaje pitanje da li će mu 231.000 dolara biti dovoljna da kupi poklone svojim voljenima ili će morati da pridoda dio od svoje godišnje plate - koja iznosi 62.000.000 dolara!

Istina, to je prije nego što se odbiju porezi. Od tog novca njemu pripada "samo" 24 miliona dolara, dok je čak 22,9 miliona namijenjeno federalnom porezu koji mora da plati. Kada se na to dodaju i ostali troškovi, jasno je da Entoni Dejvis svake godine više novca uplati Americi za porez nego što mu ostane kada izmiri sve obaveze. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC