• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojka za pobjedu sa pola terena uz zvuk sirene!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Petar Rakićević dao je trojku sa pola terena za pobjedu Vojvodine protiv Mladosti u Zemunu.

 Petar Rakićević trojka za pobjedu sa pola terena Izvor: MN PRESS

Petar Rakićević (28) dao je koš sa pola terena za pobjedu Vojvodine protiv Mladosti u Zemunu (80:79). Srpski bek je bio brži od sirene u nevjerovatnoj završnici utakmice u Košarkaškoj ligi Srbije. Prije tog pogotka šutirao je 0/11 iz igre! Promašio je sedam šuteva za dva i četiri šuta za tri poena, a onda je uzeo loptu i napravio potez o kom se priča.

Na kraju meča u Zemunu Rakićević je bio heroj, dok je tragičar Petar Živojinović. Krilni centar domaćeg tima je na 3,4 sekunde prije kraja pri rezultatu 78:77 imao dva slobodna bacanja, promašio je prvo, dao drugo. Uslijedilo je izvođenje auta ispod koša, lopta je došla do Rakićevića koji je šutirao i pogodio za veliko slavlje uz zvuk sirene.

Da podsjetimo, Rakićević je košarkaš oko koga su se otimali Crvena zvezda i Partizan 2016. godine poslije odličnih igara u Metalcu. Crno-bijeli tada su tvrdili da je on potpisao predugovor sa klubom i da je uzeo novac, pa da je poslije toga prekršio dogovor i obukao crveno-bijeli dres.

"Postignuta je saglasnost o saradnji na sastanku 11. aprila 2016. godine, dobio je avans od 10.000 evr,a potpisao je priznanicu i taj iznos predstavljao je prvu ratu budućeg ugovora, potpisao je i pristupnicu. Klub nije želio da potpiše nikakav ugovor sa njim prije raskida saradnje sa Metalcem, za šta smo dobili uvjeravanja od igrača i menadžera. Nekoliko dana kasnije stigao je nacrt ugovora u kom su se pojedine odredbe razlikovale od postignutog dogovora. Menadžer je sa predstavnicima Partizana zakazao potpisivanje ugovora 4. oktobra 2016. godine, ali se niko nije pojavio na dogovorenom mjestu, već je tog dana on potpisao za Crvenu zvezdu", pisalo je u tadašnjem saopštenju Partizana.

Petar je karijeru nastavio u Zvezdi, uslijedila je registracija i licenca za sva takmičenja. "Istina je izašla na vidjelo, neki su nevješto pokušali da prikriju propuste i loš rad svoje administracije. Činjenica da je Rakićević uredno registrovan kao igrač Zvezde, da je licenciran i da ima pravo nastupa na mečevima ABA i Evrolige govore ko je u ovom slučaju radio u skladu sa zakonom i propisima", pisalo je u saopštenju Zvezde.

Rakićević je sa Zvezdom osvojio triplu krunu (ABA ligu, KLS i Kup Radivoja Koraća), ali se nije dugo zadržao u klubu. Odatle je otišao na pozajmicu u FMP i Dinamik, pa je potpisao za Krku 2019 godine. Kratko je igrao i u litvanskom klubu Džukija Alitus, pa se vratio u Srbiju i potpisao za Vojvodinu.

Pogledajte njegov koš za pobjedu:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC