• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarka se vraća u Modriču: Modričani zimsku pauzu dočekuju na vrhu - cilj je plasman u Prvu ligu RS!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U derbiju kola, na zatvaranju prvog dijela sezone, Modričani savladali doskorašnjeg člana bh. elite, ekipu Bratunca.

 Košarkaši Modriče jesenji šampioni Druge lige RS, Centar Izvor: Promo/KK Modriča

Do prošle godine košarkaši Bratunca nastupali su u najjačem rangu bh. košarke, nakon čega su, zbog finansijskih problema, odlučili da napuste Ligu BiH i presele se na drugoligaški "Centar" Republike Srpske.

Sinoć su, u okviru posljednjeg kola polusezone, gostovali Modriči, koja je slavila 91:81, te tako osvojila jesenju titulu u Drugoj ligi RS, grupa "Centar", sa skorom 6-1.

Modričani su tako najavili da se vraćaju na košarkašku scenu. Već dugi niz godina tavore u drugoligaškom društvu, a nadaju se sada da je došlo vrijeme za iskorak. Devedesetih godina vodili su košarkaši Modriče velike bitke sa Borcem iz Banjaluke za sami vrh košarke Republike Srpske, da bi nakon toga "skliznuli" u niži rang.

Sada su, na zatvaranju prvog dijela sezone, odigrali odličan meč protiv Bratunca, upisali šesti trijumf, te uz samo jedan poraz zimsku pauzu dočekali na liderskoj poziciji. Prate ih Bratunac i Budućnost 2 iz Bijeljine sa skorom 5-2 i upravo među ove tri ekipe na proljeće biraće se putnik u viši rang takmičenja.

Odlično su sinoć domaći otvorili susret, prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 28:16, ali su gosti iz Bratunca uzvratili istom mjerom i drugi kvartal dobili 24:14. Nastavili su Bratunčani u istom ritmu i u trećem periodu (17:27), te su u odlučujuću četvrtinu ušli sa osam poena prednosti.

Ipak, mladi tim Mirka Milojevića, predvođen nekolicinom iskusnijih igrača, uspio je da stigne i prestigne prednost rivala. Nošen gromoglasnim navijanjem, modrički sastav postigao je čak 32 poena u posljednjem kvartalu, primio 14, te je na kraju ubjedljivo slavio 91:81.

Najefikasniji na meču bio je Jovan Jovanović sa 35 poena, dok su dvocifren učinak imali još Nedo Mićić (22) i Branislav Luković (20). U poraženom timu Vuk Cvjetinović ubacio je 21 poen.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC