• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dovodi hrvatskog reprezentativca?! Sprema se bomba crno-bijelih u Evroligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Američki košarkaš sa hrvatskim pasošem mogao bi da bude novi plej Partizana.

 Džejlin Smit novo pojačanje KK Partizan Izvor: OEREN STACHE / AFP / Profimedia

Košarkaški klub Partizan blizu je dovođenja novog pojačanja - američkog plejmejkera Džejlina Smita (29), reprezentativca Hrvatske! Očekuje se da Smit uskoro završi saradnju sa Virtusom, a na internetu se odmah pojavila informacija da je Partizan zainteresovan da ga dovede. Iako se ponegdje pojavljuje da mu je agent Miško Ražnatović, sa kojim crno-bijeli ne sarađuju zbog slučaja "Jam Madar", Džejlin Smit bi mogao da bude novi organizator igre tima Željka Obradovića.

Reprezentativac Hrvatske ima višegodišnje iskustvo igranja u evropskoj košarci, a za nacionalni tim je debitovao 2022. godine, čim je dobio pasoš. Visok je 193 centimetra, ima 29 godina i na "skromnom" tržištu bi mogao da bude pogodak Partizana koji već mjesecima traži pleja koji će pomoći u kreiranju napada.

Džejlin Smit rođen je u gradu Friportu u Teksasu, a nakon koledža Nju Hempšir nije izabran na draftu 2017. godine. Profesionalnu karijeru započeo je u nemačkom Hejdelbergu, zatim nosio dres Ludvigsburga i Albe, a trenutno je košarkaš Virtusa. Ta saradnja neće potrajati još dugo pošto se očekuje da mu italijanski klub uruči čiste papire, nakon čega bi mogao da se dogovori sa crno-bijelima.

Tokom ove sezone smit je u dresu Virtusa iz Bolonje nastupio na 13 mečeva Evrolige i prosječno je provodio na parketu nešto više od 11 minuta. Za to vrijeme ostvarivao je prosek od 5,3 poena po meču, 1,5 skoka i 0,8 asistencija. U prethodne dvije sezone za ekipu Albe je u Evroligi odigrao ukupno 64 meča, pa se može reći da mu ne manjka iskustva protiv najboljih evropskih timova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC