• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić oborio još jedan rekord! Prestigao legendu i dobio nagradu: "Kada si u istoj rečenici sa njim, onda..."

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić najbolji je skakač u istoriji Denvera.

 Nikola Jokić najbolji je skakač u istoriji Denvera Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić postavlja nove rekorde i upisuje se zlatnim slovima u istoriju Denvera i NBA lige. U pobjedi protiv Bruklina (122:117) postao je rekorder po broju skokova u klupskoj istoriji. Uhvatio je 11 lopti i ima 6631 skok po čemu je prestigao čuvenog Dena Isela (6630 skokova).

Po završetku meča trener Nagetsa Majkl Meloun uručio mu je loptu kao nagradu za nevjerovatno dostignuće i uspomenu na uspjeh koji je ostvario. "Kada si u istoj rečenici sa nekim kao što je Isel, onda znaš da radiš nešto kako treba", pohvalio je Meloun srpskog asa i na konferenciji za medije.

Isel (75) nosio je dres Denvera od 1975. do 1985. godine, a kasnije je bio i trener Nagetsa. Član je čuvene Kuće slavnih i broj 44 penzionisan je u klubu što dovoljno govori.

"Nikola je najnesebičniji superstar kog sam vidio. Ja sam igrao sa mnogim legendama poput Aleksa Ingliša, ali je Jokić bez sumnje najbolji igrač Nagetsa svih vremena. Ako nastavi da igra ovako, klub ima veoma lijepu budućnost", komentarisao je Isel Nikolu i Denver tokom prošlosezonskog finala sa Majamijem. Bilo je to prije osvajanja titule.

Može li Nikola da stigne i legendarnog Ingliša? On drži prvo mjesto u istoriji Denvera sa 21.645 datih poena, drugi je upravo Isel (14,659), treći je Karmelo Entoni (13,970), dok je Jokić četvrti sa 12.796. Djeluje daleko, ali je Nikola pokazao više puta zašto nikada ne smijete da ga otpišete...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC