• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niče NBA čudo od 1,2 milijarde dolara, ovakva hala ne postoji na svijetu

Autor Mladen Šolak

NBA hala sa tribinom za stajanje? Samo sačekajte sljedeću sezonu.

 Nova hala Los Anđeles Klipersa Izvor: Image of Sport / Newscom / Profimedia

Nova hala Los Anđeles Klipersa, "Intuit dom", biće otvorena do ljeta 2024. godine i izgledaće spektakularno. Novi dom tima iz El-Eja koštaće 1,2 milijardi dolara, imaće 18.000 mjesta za sjedenje, prostiraće se na 3.500 kvadratnih metara.

Vlasnik tima Stiv Bolder, koji se obogatio kao jedan od čelnika Mikrosofta, koji veoma živo prati utakmice i nemoguće ga je ne primijetiti, voli za sebe da kaže da se "trudi da bude prisutan". Zato je sa saradnicima dizajnirao arenu koja će omogućiti navijačima da budu "prisutni", na više načina.

Prije svega, oko 5.100 sjedišta biće na nivou terena ili njegovoj blizini. Takođe, tu će biti i iznenađujuće strma tribina, zvaće se "Zid". Balmer je otkrio da je inspiraciju za nju dobio kada je posjetio halu San Dijego Stejta i ostao oduševljen energijom sekcije na kojoj su bili studenti tog univerziteta. On se nada da će navijači stajati na toj tribini dok gledaju meč doslovno iznad terena.

Zanimljivo je i to da će svuda po dvorani biti okačene "štoperice" i biće ih 199. Balmer želi da ti satovi podsjete navijače da se završava pauza na poluvremenu i da je vrijeme da se vrate na svoja sjedišta. A poseban kuriozitet je to da će napraviti čak 1.000 toaleta, duplo više od prosjeka u NBA dvoranama.

"Stvar koju najviše mrzim u dvorana je kada morate da čekate u redu za toalet. Postao sam zaista opsjednut toaletima", govorio je Balmer o toj ideji.

Takođe, Balmer neće dopustiti da u dvorani budu postavljene konzole za klađenje na zadnjim stranama sjedišta, a uz to neće ni ostvariti želje navijača da imaju mnogo punjača za telefone. Sve što radi, on radi da bi gledaoci posvetili svu pažnju terenu, gdje se nada da će Klipersi konačno ostvariti uspjeh i zaigrati u velikom NBA finalu. U svlačionici su asovi poput Kavaija, Pola Džordža, Džejmsa Hardena, Rasela Vestbruka, tu je i odlični hrvatski centar Ivica Zubac i niz poznatih košarkaša, ali još nema Klipersa u završnoj borbi za titulu. Da li će taj san ostvariti u Intuit domu?

Ima i ironije u tome da milijarder koji je zaradio novac od uvođenja novih tehnologija sada ulaže veliki napor da pažnja navijača bude usmjerena isključivo ka terenu i zato želi i da vrati svoju novu dvoranu u "analogne" dane, kada se zaista prije svega gledala košarka u hali. "Nisam skeptičan po pitanju tehnologije, ali kada već dolazim iz njega, vjerovatno sam osjetljiviji na uvođenje tehnologije i onda kada nema dobrog razloga za to", objasnio je svoj stav Balmer.

Posebna atrakcija u hali biće ogroman semafor iznad terena, koji će biti zaštitni znak dvorane, ali i on će raditi tako da ne skreće pažnju sa terena. Kada ne budu na svojim sjedištima, navijači će moći da se što prije vrate na njih jer će u dvorani kupovati na štandovima na kojima će sami moći da očitaju svoje artikle i da što prije završe, da bi nastavili da rade ono što Balmer hoće - da pomažu ekipi. "U Intuit domu, nećete biti gledalac utakmice. Vaš posao je da pomognete našim momcima", poručio je Balmer. "Moramo da se razlikujemo od Lejkersa", dodao je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC