• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama NBA šampiona: "Šanse su mi kao na lutriji!"

Autor Dragan Šutvić

Skot Polard je bio snagator u reketu, a sada čeka odgovarajuće srce nekog donora kako bi mogao da preživi nakon zdravstvenih problema i drame koju proživljava posljednjih godina.

 Skot Polard čeka na transplantaciju srca  Izvor: JOHN G. MABANGLO / AFP / Profimedia

Nekada smo ga gledali sa Divcem i Stojakovićem u Sakramento Kingsima, a sada je Skot Polard u velikim zdravstvenim problemima. Kultni NBA centar mora na transplantaciju srca, što je objavila njegova supruga Don. 

Ona je 10. januara otkrila da je nekadašnji NBA šampion već imao nekoliko operacija i testova i da ima problema sa srcem koji su genetske prirode. Virus koji ga je napao 2021. godine je pogoršao situaciju, a otriveno je da je zbog sličnih problema prije 30 godina preminuo i njegov otac Perl Polard.

"Tri neuspješne ablacije srca, pejsmejker, defibrilator i svi lijekovi na stranu, biopsija srca, testovi, ultrazvuk, magnetna rezonanta, bezbroj uzetih uzoraka krvi, posjeta urgentnom centru u posljednje tri godine... I sada je na listi za transplantaciju srca", napisala je Don Polard. 

Ovaj 2011 centimetara visoki centar je izabran kao 19. pik drafta 1997. godine i nakon godinu dana u Detroitu otišao je u Sakramento gdje je bio rezerva Vladi Divcu. Poslije četiri godine tu prešao je u Indijanu, godinu dana proveo u Klivlendu i posljednju sezonu 2007/08 je presjedio na klupi u Boston Seltiksima i uzeo je titulu. Sada ima 48 godina, a veliki problem mu upravo pravi to što je bivši sportista. Na njegovu građu i visinu nije lako naći odgovarajućeg donora. 

"Čudna je situacija sjediti ovdje i čekati neodređeno vrijeme. Hirirg je rekao da je to kao da čekate da dobijete na lutriji. Možda mi se posreći sljedeće nedjelje, sljedećeg mjeseca, godine, možda traje i duže. Najteži dio je čekanje. Donacije se dijele regionalno i niko neće avionom da mi doveze srce. Srce neće doći do mene, ja moram da idem po njega", rekao je nekadašnji NBA veteran. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC