• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston na korak od finala

Boston - Detroit 106:102, za 3:2 u finalu Istočne konferencije. Pistonsi domaćini šestog meča, bez prava na kiks.

 NBA: Boston na korak od finala Izvor: MONDO

Boston Seltiks poveli su protiv Detroit Pistonsa 3:2 i nedostaje im samo jedna pobeda za prvi plasman u veliko finale od vremena kada su zeleno-beli dres nosili Leri Bird, Kevin Mekhejl i Robert Periš.

Boston je u petoj utakmici, pred svojim navijačima, slavio rezultatom 106:102 i prvu priliku da eliminiše protivnika imaće u Detroitu, u noći između petka i subote.

Ako ne uspe, tu je sedmi, odlučujući meč na domaćem parketu, a "kelti" su već dva puta u ovom plej-ofu izašli kao pobednici iz takvog okršaja.

Velika trojka nosila je ekipu do važnog trijumfa - Kevin Garnet zabeležio je 33 poena i sedam skokova, Rej Alen postigao je 29 poena, a Pol Pirs 16, uz pet skokova i šest asistencija.

Alen je bio ključni igrač, pošto je u odnosu na prve četiri utakmice drastično popravio svoj učinak. Duplirao je prosek postignutih poena (14,8) i podigao procenat šuta sa 38 na 60 odsto. Za trojku je gađao izvanrednih 5-6.

"Osećam se isto kao da sam u pobedi učestvovao sa deset poena - sjajno. Najveća radost za mene je pobeda, bez obzira na to kako sam odigrao", rekao je Ol star bek.

Neiskusni centar Kendrik Perkins dodao je čak 18 koševa i 16 skokova, a plejmejker Radžon Rondo 13 asistencija, šest skokova, četiri ukradene lopte i sedam poena za tim koji je skorom 66-16 u regularnom delu sezone osigurao prednost domaćeg terena protiv svakog rivala.

Čonsi Bilaps predvodio je Pistonse sa 26 poena, dok je Rip Hamilton ubacio 25, ali je u poslednjem minutu istegao lakat i njegov nastup u šestoj utakmici doveden je pod znak pitanja.

Rašid Valas dodao je 18, a Rodni Staki 13 poena, podbacili su Prins i Mekdajs.

Iako je Boston u trećoj četvrtini vodio sa čak 17 poena razlike, utakmica je ušla u neizvesnu završnicu.

Debitant Staki trojkom je smanjio na 100:99, zatim i na 102:101, ali Alen je oba puta odgovorio u ime Seltiksa. Bilaps je bezuspešno pokušao da poentira iz solo prodora, da bi Garnet sa linije slobodnih bacanja postavio konačan rezultat...

Peta utakmica finala Zapada na programu je u noći između četvrtka i petka. Los Anđeles Lejkersi vode protiv San Antonija 3:1 i pred svojim navijačima mogu da pošalju na odmor aktuelne šampione.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC