• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zarađuje 32 miliona dolara, a mrzi ga da skoči za jokićem: Svi mu se smiju zbog Nikole - sad se vidi zašto je otjeran

Autor Nemanja Stanojčić

Zbog poteza Nikole Jokića svi se smiju Deandreu Ejtonu.

 Jokić varka Deandreu Ejtonu Izvor: Printscreen/YouTube/Chaz NBA

Nikola Jokić učinio je da NBA centar izgleda kao neko ko je tek počeo da se bavi košarkom, a ne profesionalni igrač koji igra svoju sedmu sezonu u najjačoj ligi na svijetu. Upravo tako je Deandre Ejton (25) izgledao kada mu je srpski centar "prodao" fintu šuta na utakmici sa Portlandom i ostavio ga je "zaleđenog".

Jokić je u drugoj četvrtini tog meča napravio fintu na šutu za tri poena, Ejton je bio uvjeren da će da šutira i samo se okrenuo. Umjesto da gleda u loptu i Nikolu on se okrenuo ka košu i čekao da vidi da li je trojka ušla. Jokić je to iskoristio i lako prošao, pa poentirao pod faulom.

Zbog ovog poteza srpskog asa svi se smiju Ejtonu. Mnogima nije jasno kako čovjek koji ove sezone dobija 32,5 miliona dolara dozvoli sebi da se samo okrene na drugu stranu i da ne prati ni svog igrača ni loptu. Da stvari budu još gore za Blejzerse njemu će u naredne dvije sezone dodatno rasti zarada, pa će u sezoni 2024/25 zaraditi 34, a u sezoni 2025/26 35,5 miliona dolara.

On ove sezone prosječno bilježi 13,8 poena, 10,2 skoka i 1,6 asistencija po utakmici što je svakako premalo za najplaćenijeg igrača u timu. Poređenja radi, bivši igrač Crvene zvezde Duop Rit ima prosjek od 9,1 poen, 3,8 skokova i 1,2 asistencije po meču, a dobija 560.000 dolara za ovu sezonu...

Zbog svega što pruža na terenu ove sezone često je na udaru medija. Njega to uopšte ne dotiče. "Nemam šta da dokazujem u ovoj ligi. Zašto? Ja sam igrač vrijedan maksimalnog ugovora i nastaviću da budem maks igrač", poručio je Ejton u nedavnom intervjuu. On je u julu 2022. godine potpisao takav ugovor sa Finiksom od 133 miliona dolara.

Ejton je rođen na Bahamima, studirao je na koledžu Arizona baš u Finiksu i upravo ga je taj tim odabrao kao prvog pika na draftu 2018. godine. Da li zbog toga žale i tadašnji trener Igor Kokoškov i ljudi u franšizi? Možda... Kao drugi pik izabran je Marvin Begli (Sakramento), a iza njih bili su Luka Dončić i Trej Jang koji su sada postali superzvijezde. Primjera radi 11. pik bio je Šej Gildžus-Aleksander, Kolin Sekston, Džeren Džekson junior, Moric Vagner, Alferni Simons, Brus Braun koji je sa Denverom osvojio titulu.

Da su Sansi odustali od njega moglo je da se vidi u septembru prošle godine kada su ga pustili da ode u trejdu sa tri tima. Doveli su Grejsona Alena, Jusufa Nurkića, Nasira Litla i Keona Džonsona. I to u tim koji je pretendent na titulu sa Kevinom Durentom, Devinom Bukerom i Bredlijem Bilom. Jasno je da mu je karijera trenutno u padu, a hoće li uspeti da se oporavi i pokaže zašto je bio prvi pik? Vidjećemo. Posebno ako se uzme u obzir da se sve više priča o stvarima van terena, poput veze sa zvijezdom filmova za odrasle.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC