• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina otvorila dušu: Niko sem nas nije vjerovao da možemo u Pariz

Košarkašice Srbije stigle su u Beograd, Marina Maljković analizirala sva dešavanja.

 Marina Maljković nakon plasmana na Olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Košarkašice Srbije stigle su u Beograd na čelu sa Marinom Maljković. Njene lavice po ko zna koji put obradovale su naciju i iz Brazila su se vratile sa ispunjenim ciljem - vizom za Olimpijske igre. Pobjeda protiv domaćina turnira u drugom kolu grupne faze bila je dovoljna za plasman u Pariz.

Po treći put uzastopno košarkašice će biti dio najveće svjetske smotre.

"Sem ovih djevojaka i mene niko nije vjerovao a možemo da prođemo na Olimpijske igre. Ne govorim tu o ljudima u Srbiji, već o onima iz svjetske košarke. Iznenadili smo svijet, po treći put smo na Igrama. Svaka od nas krenula je iz svog budžaka, skupljale smo se po svijetu i to je bilo strašno. Nikada se nešto slično nije dogodilo", rekla je Marina.

U Belemu nije bilo lako.

"Imali smo dva zajednička treninga tamo, u teškim uslovima, bio je baš veliki izazov. Ovaj treći plasman na Olimpijadu je ubjedljivo najveći šok za sve koji poznaju žensku košarku, najmanje su vjerovali u ovaj novi tim poslije smjene generacija. Treninzi su neopohodni da bi to bilo dobro. Kako je bilo kad smo krenule tamo, ovo je magija. Neka ostane ta magija u Brazilu, mi idemo sada u realnost. Vrijeme je za pripremanje dijela koji ja volim da zovem 'krv, znoj i suze, a to su pripreme i jedva čekam."

Još jednom se dotakla svega što se tamo dogodilo.

"Bile su one na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, ali vjerujte da je i meni prvi put da sam ovako nešto doživjela. Mogu da zamislim da je i za njih bio šok da igraju pod takvim pritiskom. Mijenjalo se 60 zona, vlaga, teški uslovi, da ne nastavljam, da ne bi zvučalo kao neki izgovori. Pokazali smo borbenost, posebno protiv Brazila, ali je i tu bilo mnogo stvari kojima nisam bila zadovoljna. Napraviću analizu, pa ćemo vidjeti ko zapravo ide u Pariz", zaključila je Marina Maljković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC