• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezdu čeka pakao u Evroligi: Raspored pretežak, a mora da se pobjeđuje

Autor Dušan Ninković

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde moraće da odigraju impresivno u finišu sezone kako bi se domogli doigravanja.

 Partizan i Zvezda raspored u Evroligi do kraja Izvor: Kurir/ Petar Aleksić

Završena je pauza u Evroligi - najbolji klubovi Evrope odigrali su kup takmičenja u svojim zemljama, a najbolji košarkaši dobili su priliku da sa svojim nacionalnim timovima počnu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra 2025. godine. Sada više neće biti prekida u elitnom takmičenju košarkaških klubova u Evropi, a u narednih osam kola vodiće se velike borbe za što bolji plasman na kraju ligaškog dela. Svoju računicu na tim mečevima imaće i srpski predstavnici, Partizan i Crvena zvezda

Kao što vjerovatno znate, od ove sezone u doigravanje ne ide samo osam najboljih timova na kraju ligaškog dijela, već je lista produžena za dva mjesta. Tako će priliku u plej-inu, pored sedmog i osmog tima na tabeli, dobiti deveti i deseti tim, a po trenutnoj situaciji beogradski klubovi se nadaju upravo tim pozicijama. Partizan je daleko bliži, pošto je u ovom momentu prvi ispod crte, dok bi Zvezda morala da prestigne nekoliko rivala i napravi pravu senzaciju u finišu ligaškog dijela takmičenja.

Ekipa Željka Obradovića se pred 27. kolo Evrolige nalazi na 11. poziciji, sa učinkom od 12 pobjeda, 14 poraza i negativnom koš razlikom od samo tri poena. Ekipe koje su u plej-inu - Valensija i Makabi - imaju jednu pobjedu više od crno-bijelih i njih će Partizan pokušati da stigne. Istu ambiciju imaju i čak četiri tima sa skorom 11-15, a to su Olimpija Milano, Žalgiris, Efes i Bajern. Odmah ispod njih je Crvena zvezda, trenutno na 16. poziciji, ali sa samo jednom pobjedom manje od ta četiri tima, pa samim tim i ambicijama da nekoga od njih pretekne na tabeli. 

ODLUČUJU MEĐUSOBNI MEČEVI, PARTIZAN MAŠTA O PLEJ-OFU!

Zbog visokih ambicija koje imaju i pozicije na kojoj se trenutno nalaze, košarkaši Partizana moraju da nižu pobjede. Gotovo svaki meč koji će igrati u Evroligi imaće izuzetan značaj, jer timu Željka Obradovića predstoji nekoliko direktnih duela protiv ekipa koje se nadaju mjestu u plej-inu! Tako će Partizan u poslednjih osam kola takmičenja igrati protiv Efesa, Olimpije i Valensije, uz napomenu da će im rivali biti i Barselona, Baskonija, Real i Olimpijakos, timovi koji su gotovo sigurni u doigravanju ove sezone.

Jedini lakši meč za Partizan biće u samom finišu sezone, odnosno u pretposljednjem kolu Evrolige, kada će na gostovanju u Berlinu biti apsolutni favoriti protiv Albe. Do tada ima da se igra još mnogo, pa ostaje da se vidi kakav će rezultatski značaj imati taj meč - možda će Partizan, ukoliko bude vezao nekoliko pobjeda prije toga, igrati i za poziciju među prvih šest timova, što bi značilo direktan plasman u plej-of.

Raspored Partizana do kraja ligaškog dijela:

  • 29. februar, 20:30, Partizan - Efes
  • 08. mart, 20:30, Olimpija Milano - Partizan
  • 14. mart, 20:30, Barselona - Partizan
  • 19. mart, 20:30, Partizan - Baskonija
  • 21. mart, 20:30, Partizan - Real Madrid
  • 28. mart, 20:30, Partizan - Olimpijakos
  • 04. april, 20:30, Alba - Partizan
  • 12. april, 20:30, Partizan - Valensija

UŽASAN POLOŽAJ CRVENE ZVEZDE, TEŠKO DO PLEJ-INA!

U posljednjih osam mečeva ligaškog dijela Evrolige Zvezda mora da pobijedi gotovo sve utakmice. Možda bi crveno-bijeli mogli da se provuku do doigravanja i uz jedan ili dva poraza, posebno kada se ima u vidu da idu na noge dominantnom Real Madridu, ali situacija u kojoj se nalazi tim Janisa Sferopulosa uopšte ne uliva poptimizam navijačima.

Osim što će u direktnim duelima morati da savlada Bajern, Makabi i Efes, Crvena zvezda će morati da pokaže zube i timovima koji su daleko bolje plasirani od nje. Na mečevima protiv Monaka, Panatiniakosa, Virtusa ili Olimpijakosa beogradski crveno-bijeli neće imati ulogu favorita, a pobjede će im biti preko potrebne. Praktično, do kraja ligaškog dijela takmičenja Crvena zvezda nema nijedan meč u kojem je izraziti favorit!

Raspored Crvene zvezde do kraja ligaškog dijela:

  • 01. mart, 20:30, Bajern - Crvena zvezda
  • 07. mart, 19:00, Monako - Crvena zvezda
  • 14. mart, 19:00, Crvena zvezda - Makabi
  • 20. mart, 20:00, Crvena zvezda - Panatinaikos
  • 22. mart, 19:00, Crvena zvezda - Virtus
  • 29. mart, 20:30, Real Madrid - Crvena zvezda
  • 04. april, 19:00, Crvena zvezda - Olimpijakos
  • 11. april, 19:30, Efes - Crvena zvezda

TABELA EVROLIGE PRED 27. KOLO



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC