• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez petorice igrača u Evroligi: Sferopulos nabrojao sve probleme

Janis Sferopulos pričao je o problemima sa sastavom pred meč u Monaku.

 Janis Sferopulos najava utakmice sa Monakom Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda putovaće sa 11 igrača na gostovanje Monaku u Evroligi. Potvrdio je to Janis Sferopulos. U timu neće biti Miloš Teodosić, Nikola Topić, Trej Tompkins, Dejan Davidovac i Dalibor Ilić. Prva dvojica zbog povreda, Amerikanac je produžio ugovor i u procesu rehabilitacije je, Dejan je postao otac po prvi put, dok Ilića muči virus.

Uprkos svemu tome grčki stručnjak vjeruje u svoj tim.

"Igramo protiv atletskog tima, moramo da im pariramo u tome, koriste to na obje strane terena. Moramo da im pariramo i po energiji, intenzitetu i za to da se spremimo. Taktički je potrebno defanzivno da budemo solidni, da utičemo na organizaciju njihove igre. Moramo da 'čitamo' njihovu odbranu, da napadamo strpljivo i da tražimo rješenja za ofanzivu. Znamo da su oni napravili tim za fajnal-for, mi ćemo se boriti", počeo je Sferopulos.

Na tom meču u četvrtak (19 časova) Majk Džejms bi trebalo da postane rekorder i najbolji strijelac u istoriji Evrolige. Fali mu 12 poena da prestigne Vasilisa Spanulisa. "Kao trener poštujem sve igrače, posebno one koji su pokazali talenat tokom svih godina. Majk je talentovan, jedan od najboljih koji je ikada igrao u Evropi. Sjećam ga se kada je počinjao u Grčkoj, u mom bivšem timu Kolososu. Bio je veoma talentovan i moglo je da se vidi tada da će uraditi velike stvari u budućnosti i to se i dogodilo. Želim mu sve najbolje."

Upitan je i da li će ga čuvati Branko Lazić. "Probaćemo da uradimo najbolje što možemo, oni imaju sjajne igrače na svim pozicijama koji mogu da poentiraju. Moramo da ih gledamo kao na cijeli tim, ne na pojedinca, jer ako se fokusiramo samo na Džejmsa, neko drugi može da nas 'ubije'. Moramo timski da igramo."

Na kraju je dao raport o zdravstvenom biltenu. "Teško je da igramo bez Teodosića i Topića, imamo samo Jaga i Hangu koji pomaže na toj poziciji i radi najbolje što može. Teško je bez dva pleja. Neki timovi se muče i bez jednog pleja. Borimo se, naš cilj je da nastavimo borbu. Oni neće putovati, Tompkins neće putovati, počeo je da radi individualno, određene poteze. Sljedeća faza je da radi u punom ritmu individualno, pa da radi sa timom i tek tad može da konkuriše za tim. U posljednjoj fazi rehabilitacije je, ne znam u kom periodu, ali se nadam da će u naredne dvije nedjelje imati jednog ili dvojicu igrača od spomenute trojice koji će se vratiti. Dao sam dva slobodna dana Davidovcu koji je postao otac, želim da bude sa porodicom, uz suprugu i dijete. Prvo si čovjek, pa onda sportista. Ilić je bolestan, zato nije igrao u Baru protiv Mornara, ima virus, pod terapijama je i kod kuće je ni on neće ići, putovaće 11 igrača", zaključio je Sferopulos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC