• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakucavanje sezone, klinac zalijepio novo NBA čudo: Miloje ga učio, a sad cijela Amerika priča o njemu! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trejsi Džekson-Dejvis i njegovo zakucavanje su glavna tema dana u Americi!

 Trejsi Džekson-Dejvis zakucao preko Viktora Vembanjame Izvor: YouTube/NBA/Screenshot

Kakvo smo zakucavanje vidjeli prošle noći u NBA! Viktor Vembanjama je konačno stigao na "poster", a tu ga je smjestio još jedan ruki, centar Golden Stejt Voriorsa Trejsi Džekson-Dejvis. 

Uprkos još jednoj sjajnoj partiji mladog Francuza koji je ubacio 27 poena uz 14 skokova i tri asistencije na kraju je Golden Stejt pobijedio 112:102 uz 22 poena Džonatana Kuminge, 21 Kleja Tompsona i skoro tripl-dabl Krisa Pola sa 19 poena, devet skokova i osam asistencija. 

Ipak detalj sa meča o kome se najviše priča je fantastično zakucavanje Trejsija Džekson Dejvisa na Vembanjami, Probao je centar San Antonija da mu ukrade loptu, ali je to Džekson-Dejvis iskoristio da mu pobjegne, da bi mu onda zakucao pravo u lice!

Uživajte: 

Trejsi Džekson-Dejvis ima 24 godine, igra na pozicijama krilnog centra i centra, a izabran je kao 57. pik od strane Vašingtona ove sezone. Ipak završio je u Golden Stejtu kada su Voriorsi u zamjenu za njega poslali novac. Završio je univerzitet Indijana, a nakon kaljenja u razvojnoj ligi, svi su čili za njega kada je u nedavnom meču sa Milvokijem upisao četiri blokade, od toga tri na Janisu Adetokumbu!

On je nedavno ove sezone pričao koliko mu je značilo to što je tokom ove sezone imao prilike da radi sa nedavno tragično preminulim velikanom srpske košarke Dejanom Milojevićem. 

"Ja i Deki smo počeli da gradimo sjajan odnos. Na početku godine sam igrao toplo-hladno, išao sam između razvojne lige i NBA. Kada sam krenuo više da radim sa njim, uvijek sam vidio osmijeh na njegovom licu, uvijek je donosio svjetlost u prostoriju. Jako će mi nedostajati. Mnogo sam naučio od njega za ovo malo vremena koliko smo radili zajedno. On je mnogo radio na uglovima, na skokovima, na izgradnji pozicije i takvim stvarima. Kako uhvatiti loptu, kako primiti loptu i takve stvari. Znam da je igrao u Evropi, a bio je jako inspirativan. Bilo je sjajno vidjeti kada su igrala dva njegova bivša kluba (Partizan i Mega prim. aut.) koliko im je značio", naveo je Trejsi Džekson-Dejvis nakon smrti Dejana Milojevića. 

Na ovom meču Trejsi Džekson-Dejvis upisao je 13 poena, 10 skokova i pet asistencija tako da je sa dabl-dablom nastavio da pruža mnogo u svom timu. Sa druge strane Viktor Vembanjama je na prosjeku od 20,8 poena, 10,3 skokova i 3,.4 asistencije.

(MONDO, N. L.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC