• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić je čudo, a Denver nepobjediv! Srbin pomislio da ga ima u šaci, ali 22 razlike nije dovoljno

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čudesna partija srpskog majstora košarke!

 Denver pobijedio Toronto nakon velikog preokreta Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi pobijedili su Toronto Reptorse na svom terenu 124:119, poslije čudesnog preokreta. Aktuelni šampion gubio je 22 poena razlike u drugoj četvrtini (44:66), u trećoj je u nekoliko navrata bilo "minus 17" (55:72, pa 73:90), ali tim koji ima čudesnog Somborca u svojim redovima je doslovno nepobjediv.

Nikola Jokić je ponovo ostvario tripl-dabl učinak, 126. put u karijeri u ligaškom dijelu sezone, i prema tom kriterijumu postao četvrti najuspješniji u istoriji NBA lige. Sada je samo 12 tripl-dablova iza Medžika Džonsona, koji je treći na vječnoj listi i mogao bi da ga dostigne ove sezone, jer ima još 17 utakmica do plej-ofa

Jokić je u Torontu protiv tima srpskog stručnjaka Darka Rajakovića ubacio nestvarnih 35 poena, uz 17 skokova, 12 asistencija i čak šest ukradenih lopti, uz dvije blokade. Da li može bolje od toga? U ovom trenutku sigurno niko na svijetu ne može ni približno tako! Zato je Denver šampion i zato je ogroman kandidat da i ove sezone ponovi taj uspjeh.

Veliku pomoć Jokić je imao u sjajnom saigraču, plejmejkeru Džamalu Mareju koji je ubacio 26 poena, uz 12 asistencija, a efikasni su bili i startni krilni centar Aron Gordon sa 19 poena i krilo Majkl Porter sa 18. Nagetsi su ovim trijumfom sačuvali sjajni skor na domaćem terenu, 27-6!

Takođe, u fenomenalnoj su seriji pobjeda, jer su ostvarili čak devet trijumfa u posljednjih 10 mečeva, a sljedeću utakmicu igraće za dvije večeri u Majamiju, poslije čega se vraćaju kući, na duel protiv San Antonija.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC