• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Brajant odveo Lejkerse u finale

Lejkersi srušili krunu šampionu. Brilijantni Kobi Brajant odveo tim iz Los Andjelesa u veliko finale.

 NBA: Brajant odveo Lejkerse u finale Izvor: MONDO

Los Andjeles Lejkersa plasirali su se u finale plej-ofa NBA lige. U petoj utakmici finala Zapadne konferencije "jezerdžije" su na svom terenu pobedile San Antonio sa 100:92 i rešili seriju u svoju korist sa 4:1.

Najkorisniji igrač ligaškog dela šampionata (MVP) Kobi Brajant najzaslužniji je što će se Lejkersi 29. put u klupskoj istoriji boriti za titulu. Doduše, pet puta učesnici velikog finala bili su kao "stanovnici" Mineapolisa, a ovo će im biti 23. učešće u završnoj seriji od 1961. kada su se iz Mineapolisa preselili u Los Andjeles. Od prethodnih 14 titula, "jezeraši" su devet osvojili u Los Andjelesu, a pet u Mineapolisu.

Sa 39 koševa, tri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte fenomenalni Brajant je ponovo potvrdio da je zasluženo izabran za najboljeg igrača ligaškog dela prvenstva ali i, još jednom istakao kandidaturu za dobijanje istog priznanja u plej ofu.

Brajant se posebno istakao u poslednjoj četvrtini u kojoj je padala odluka o pobedniku, pošto je u tom periodu postigao 17 poena.

"Ovo je veliki uspeh za sve nas u ekipi. U zapadnoj konferenciji ima mnogo dobrih timova i presrećan sam što smo izborili šansu da igramo u velikom finalu", rekao je Brajant.

Sjajnu partiju pružio je i španski reprezentativac Pau Gasol koji je, uz 12 koševa imao čak 19 skokova i pet asistencija, kao i Lamar Odom sam 13 poena i osam uhvaćenih lopti. Doprinos pobedi "jezeraša" dao je i srpski reprezentativac Vladimir Radmanović koji je za 31 minut ubacio osam poena.

Francuz Toni Parker je sa 23 poena bio najefikasniji igrač San Antonija. Najkorisniji je, medjutim, i ovog puta bio Tim Dankan ali ni njegov "tripl-dabl" (19 poena, 15 skokova i deset asistencija) nije bitnije uticao na ishod pa su Lejkersi zasluženo došli do prilike da se bore za 15. šampionski prsten.

"Preostaje nam da se popravimo i da sledeće sezone budemo bolji u plej-ofu. Sezona iza nas nije bila loša, ali jednostavno u ovom trenutku nismo dovoljno dobri za finale", izjavio je Dankan.

LA Lejkersi plasirali su se u finale plej-ofa NBA lige prvi put posle 2004. godine, kada su poraženi od Detroita. Upravo bi Detroit mogao i ove godine da im bude rival, ali pod uslovom da Pistonsi budu bolji od Bostona, koji trenutno vodi sa 3:2 u finalu Istočne konferencije.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC