• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić nije gledao ka košu, a pregazio velikog rivala: Najbolji i kad ga ne zanimaju poeni!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić odigrao jedan od najčudnijih mečeva sezone, ali njegov Denver je ipak pobijedio.

 Jokić postigao 12 poena u pobjedi Denvera protiv Majamija Izvor: Megan Briggs / Getty images / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa nastavili su šetnju kroz NBA ligu i svoju borbu za prvo mjesto Zapadne konferencije na kraju ligaškog dijela takmičenja, a kakava je sila tim iz Kolorada pokazao je i meč na kojem se Nikola Jokić nije previše trudio da postiže poene. Najbolji igrač lige završio je susret protiv Majamija (100:88) sa "samo" 12 poena, 14 skokova i šest asistencija!

Jokić je na ovom meču uzeo tek osam šuteva - i pogodio pet od njih - pa se može reći da je srpski centar bio "nezainteresovan" za postizanje poena na gostovanju prošlogodišnjem rivalu iz finalne serije. Čak sedmorica košarkaša bila su efikasnija na ovom meču od prve zvijezde tima iz Kolorada i košarkaša koji gotovo sigurno ide ka svom trećem MVP priznanju.

Najefikasniji na meču bio je Majkl Porter junior sa 25 poena, pratio ga je Eron Gordon sa 16, a Džamal Marej je dodao 14. U poraženom timu istakao se Bam Adebajo sa 17 postignutih poena, Džimi Batler je dodao 15, a u timu sa Floride dvocifren učinak imao je još i Teri Rozije koji je meč završio sa 14 poena.

Drugi srpski košarkaš na ovom meču bio je Nikola Jović, a on je za 16 minuta na parketu ubacio samo tri poena. Izdanja njegovog tima mogla bi da zabrinu navijače na Floridi, pošto je ovo bio četvrti poraz u nizu za Majami. Ekipa se trenutno nalazi na osmoj poziciji Istočne konferencije i kako sada stvari stoje moraće da igra plej-in turnir za mjesto u doigravanju ove sezone.

Te probleme neće imati Denver, koji već nedjeljama vodi veliku bitku za prvo mjesto na Zapadu lige. Nagetsi trenutno imaju skor 46-20, odnosno jedan odigran meč i jednu ostvarenu pobedu više od Oklahome (45-20). Na trećem mjestu je Minesota sa učinkom 45 pobjeda i 21 porazom, a ni tim Šaja Gildžesa-Aleksandera se nije oprostio od prvog mjesta na kraju ligaškog dijela sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC