• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanović bolji od dvojice Srba: Atlanta razbila Šarlot, mogu i bez najboljeg igrača tima

Trojica srpskih košarkaša na parketu tokom NBA meča Atlante i Šarlota, sa odličnim nastupima.

 Atlanta bolja od Šarlota Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Košarkaši Atlante ubjedljivo su savladali kolege koje igraju za Šarlot (132:91), a na parketu smo vidjeli značajne role čak trojice srpskih košarkaša. U pobjedničkom timu jedan od zapaženijih bio je Bogdan Bogdanović, dok su za poraženu ekipu nastupili Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, tandem koji se tokom sezone preselio iz Oklahome.

Bogdanović je bio starter u ekipi Atlante, što nije uloga koju je imao često ove sezone. Meč je završio sa 12 postignutih poena (5/10 iz igre), šest asistencija i tri skoka. Na drugoj strani teren Micić je imao osam poena, šest asistencija i tri skoka, a Pokuševski je bio malo bolji sa devet poena, pet skokova i četiri asistencije.

Najbolji pojedinac utakmice na kojoj su igrala trojica srpskih košarkaša bio je Dižonte Marej, koji je susret završio sa 28 postignutih poena. Pored toga je bek Atlante imao i 12 asistencija, pa se može reći da je na pravi način odmenio prvu zvijezdu tima, Treja Janga. Bek Hoksa propustio je i ovaj meč, ali Atlanti to nije bio problem.

Tokom druge dionice u potpunosti su slomili otpor rivala i impresivnom serijom stigli do preko 20 poena prednosti. U tim trenucima Šarlot nije imao nikakav odgovor za igru svog protivnika, a već u trećem periodu bile je potpuno jasno da su položili oružje. Prednost Atlante do kraja meča samo je rasla, pa je trijumf upisan možda i lakše nego što se očekivalo.

Nakon ovog meča Atlanta se nalazi na 10. mjestu Istoka, sa skorom 31-39. Ta pozicija će timu Bogdana Bogdanovića omogućiti šansu da se kroz plej-in domognu takmičenja u plej-ofu na kraju ligaškog dijela sezone. Šarlot sigurno neće imati obaveze nakon što se završi ligaški dio takmičenja. Trenutno imaju skor 17-53 i daleko su od mjesta koja vode u doigravanje. Pogledajte sve rezultate NBA mečeva u noći između subote i nedjelje.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC