• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudije su odlučile meč protiv Partizana! Haos u ABA ligi - Budućnost se oglasila poslije 5 dana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pet dana nakon meča odigranog u Podgorici Budućnost se oglasila o duelu sa Partizanom.

 Budućnost o meču sa Partizanom - odlučile sudijske greške Izvor: TV Arena sport/screenshot

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u Podgorici, u pretposljednjem kolu ligaškog dijela ABA lige i kada se činilo da je taj meč arhiviran stigao je demanti iz Crne Gore! Tokom večeri u kojoj je Partizan dobio loše vijesti sa evroligaških terena, gdje im se nisu poklopili rezultati, Budućnost je rešila da se oglasi saopštenjem i istakle čak sedam situacija za koje smatra da su bile očigledne greške sudija na njihovu štetu.

U saopštenju koje prenosimo u cijelosti navodi se da je sudijska trojka napravila čak 23 greške u korist Partizana, a da je izdvojeno samo sedam koje su očigledne!

"Poštovana javnosti,

Kao što je košarkaški klub Budućnost Voli i prije derbi utakmice 25. kola protiv KK Partizan Mozzart bet nagovještavao, sudijski kriterijum nije bio isti za obje ekipe. Naime, pet dana nakon utakmice, hladne glave smo analizirali sudijske odluke i došli do zaključka da su sudije direktno uticale na igru i odredile konačan ishod meča. U prilogu Vam dostavljamo sedam najočiglednijih sudijskih grešaka od 23 koje smo mi uvidjeli:

1. Na snimku se jasno vidi da igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u prostor reketa na 11 sekundi do isteka napada i prima loptu u istom prostoru na 6 sekundi do isteka napada. Nije svirano 3 sekunde. (Sudija ispod koša - Tomislav Hordov)

2. Na snimku se vidi da igrač Partizana #50 Kaboklo ulazi u reket na 8 sekundi do isteka napada gdje isti prostor ne napušta do kraja napada. Nakon šuta koji je upućen na 4 sekunde do isteka napada hvata ofanzivni skok. (Sudija ispod koša -Milan Nedović, spoljni sudija - Matej Boltauzer)

3. Na snimku se vidi da igrač Partizana #21 Naneli boravi u reketu u periodu od 15 do 10 sekundi do isteka napada.(Sudija ispod koša - Tomislav Hordov, vanjski sudija - Matej Boltauzer)

4. Prekršaj u fazi šuta, prekršaj za slobodna bacanja i potencijalni nesportski prekršaj. Igrač Budućnosti #11 Ferel je vodio loptu lijevom rukom kada ga je daleko od lopte povlačeći desnu ruku faulirao igrač Partizana #5 Koprivica. Sviran faul na zemlji i izvođenje lopte sa čeone linije. (Sudije koji su svirali – Nedović i Hordov)

5. Čista situacija "goaltending" (silazna putanja) - nepravilno diranje koša i mrežice u fazi šuta od strane dva igrača Partizana: Smailagić - Koprivica (sudija Boltauzer)

6. Čista situacija faul u napadu. Igrač Partizana #45 Doužer ispruženom rukom sklanja igrača Buducnosti #11 Ferela. Dosuđena druga lična za Ferela na 4:20 od početka meča. (sudija ispod koša - Hordov)

7. Faul u napadu igrača Partizana #7 Panter. Pravio prostor pomažući se neprirodnim položajem desne ruke kojom je odgurnuo igrača Budućnosti #11 Ferel. Nije dosuđeno ništa u ovoj situaciji. (sudija - Boltauzer)

Želimo da podijelimo još jedan podatak oko slobodnih bacanja. Naime, Budućnost Voli je šutnula dva slobodna bacanja u prvih 20 minuta utakmice. U trećoj četvrtini smo imali tri bacanja, dok do 36. minuta domaćin je na ukupno pet slobodnih bacanja! Na kraju utakmice domaćin je izveo 12 slobodnih bacanja, dok su gosti imali 24 slobodna bacanja", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, pobjedom nad ekipom Budućnosti u Podgorici Partizan je stigao do druge pozicije u ABA ligi, a samim tim i do prednosti u polufinalnoj seriji koju će vjerovatno igrati upravo protiv najboljeg crnogorskog tima. Do kraja ligaškog dijela regionalnog takmičenja ostalo je još jedno kolo, ali su saopštenja već počela...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC