• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krenula evroligaška pijaca: Ostali uveliko pregovaraju i nude milione, a šta je sa Partizanom i Zvezdom?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan i Crvena zvezda su takmičenje u Evroligi ove sezone završili prije plejofa, tako da će im za narednu godinu sigurno trebati pojačanja.

 krenuli transferi u evroligi sta rade crvena zvezda i partizan Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Ozbiljno se zahuktala košarkaška pijaca u Evropi pred narednu sezonu! Mnogi timovi se već povezuju sa pojačanjima, a neki igrači će sasvim sigurno ostati bez svojih ugovora. Zvezde poput Nika Kalatesa i Adrijana Moermana će sigurno mijenjati sredine, ponovo će evroligaši juriti NBA igrače, a najaktivniji za sada djeluje Olimpijakos

Imali su problema pogotovo na početku ove sezone crveno-bijeli iz Pireja, pogodili sa nekim pojačanjima tokom sezone, a sada se navodi da su blizu dogovora sa dva beka. Sjajni Kinan Evans koji je u Evroligi za Žalgiris postizao 17,3 poena i imao 3,9 asistencija po meču ove sezone je prva meta. Njega hoće i Fenerbahče, ali mu navodno Olimpijakos nudi dvogodišnji ugovor vrijedan 3.200.000 evra, a uz to i bonuse. 

Drugi bek koga jure je Tajler Dorsi koji želi da se vrati u Olimpijakos gdje je pružao najbolje partije u karijeri. Ima opciju da produži ugovor u Fenerbahčeu, ali poslije precrtavanja Jama Madara i odluke da Dorsi ne produži ugovor, kao i isteka saradnje sa Nikom Kalatesom na kraju sezone mogao bi Fener kompletno da promijeni spoljnu liniju. 

Olimpija iz Milana je jedan od timova koji je najviše podbacio ove sezone, a italijanski tim želi da već sada osigura Džoša Niba za narednu godinu. On je eksplodirao u Žalgirisu, a ove sezone je u Evroligi za 23 minuta na terenu u dresu Makabija postizao 10,8 poena i imao 7,2 skokova. Izgleda da Makabi nema šansu da izjednači ponudu Italijana, pa su krenuli u napad na Treviona Vilijamsa, nekadašnjeg studenta Purdjua koji je imao sjajnu debitantsku sezonu u Evropi. U Ulmu je u Evrokupu prosječno davao 14,8 poena uz 10,8 skokova i 4,3 asistencije po meču i ušao je u prvu petorku ovog takmičenja.

ŠTA JE SA ZVEZDOM I PARTIZANOM? 

Crvena zvezda je izlazila ove sezone sa brojnim imenima za koje je zainteresovana za narednu godinu. Najzvučnije je svakako Nikola Kalinić, dok se najskorije pričalo o dvojcu iz Mege Nikoli Đurišiću i Urošu Plavšiću. Planovi za Kalinića bi mogli da se aktuelizuju nakon što je Barselona potrošila veliki novac na Džabarija Parkera, a što se tiče Đurišića on je u srijedu zvanično prijavljen na draft i vidjećemo da li će u Ameriku zajedno sa Nikolom Topićem.

Partizan se sa imenima nije oglašavao, na šta smo i navikli do sada. Nije ni prošle sezone bilo mnogo glasina oko pojačanja osim onih o Nikoli Mirotiću, ali ono što je najbitnije za crno-bijele je da veliki broj igrača ima ugovore i za narednu sezonu i da će Kevin Panter i Zek Ledej biti tu. Ipak, pojačanja su itekako potrebna, a ostaje da se vidi i da li će se igrači koji su imali manju ulogu i minutažu poput Džejlina Smita izboriti za mjesto u timu za narednu sezonu. Svakako, sada kada je počeo plejof ABA oba vječita rivala će gledati da se što manje priča o narednoj, a što više o sezoni koja traje. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:21
Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC