• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da sam imao Željka Obradovića, postao bih prvak Evrope! Čović: Zvezda ima sigurnu Evroligu, a Partizan...

Predsjednik Zvezde oglasio se nakon osvajanja titule i uspješnog kraja sezone crveno-bijelih.

 Čović o kraju sezone i Partizanu Izvor: B92/Screenshot

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o uspjehu crveno-bijelih u finalu protiv Partizana i o kompletnoj sezoni. Prije svega, rekao je da je uvjeren da je Zvezda izborila plasman u Evroligu osvajanjem titule i da oko toga ne postoji nedoumica.

"Tokom sezone, poslije utakmice sa Armanijem u Beogradu, koja je bila i prekretnica, preorijentisali smo se ka ABA ligi, jer bez nje nemate Evroligu. Sada imamo 100 odsto sigurnu Evroligu. A kada ste drugi... Znam kako je bilo nama prošle godine, da li će biti, hoće - neće, i tako dalje", rekao je Čović na televiziji B92.

Prvi čovjek Zvezde rekao je da je svjestan da su svi očekivali da finalna serija traje pet utakmica. "Juče krenuh u Arenu, ali nema ništa. A krenuli ste i vi? Šalu na stranu, svi su očekivali petu utakmicu. Sve tri utakmice bile su interesantne, vrlo neizvjesne, sudijski faktor ni na jednoj utakmici nije odlučio, pobijedila je košarka i bilo bi dobro da ljudi prestanu da prave alibi priče na račun sudija. To je bila navika iz loših vremena".

Na konstataciju da se Željko Obradović ne slaže sa ocjenom da sudije nisu odlučile, Čović je odgovorio: "Nemam šta da se slažem sa njim ili da se ne slažem. Nisam saglasan, jer onda bismo morali da otvorimo priču o tome da Partizan u drugoj i trećoj utakmici nije napravio nijedan kontranapad. Je l' to zbog nas ili sudija? Imao je manje asistencija, Kevin Panter nije bio neraspoložen, već dobro skautovan, tjeraš ga u desno i ne zna gdje će. Ali važno je da kriterijum suđenja bude isti".

"Zvezda i Partizan državni projekti, sa jednom razlikom"

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Čović je "pecnuo" vječitog rivala porukom da bi sa Obradovićem na klupi Zvezda bila u trci za titulu prvaka Evrope. "Da sam imao ja Željka Obradovića, barem jednu Evroligu bih osvojio i da sam imao ovoliko para. I da se razumijemo, Zvezda jeste državni projekat, sa 40 i nešto posto, ali transparentni državni projekat. Partizan je isto državni projekat, mogu da se ljute koliko hoće, ali netransparentni. To znači da ne vidimo njihovu dokumentaciju, papire, pravdanja... Drugo, nije samo kada vam ministarstvo prebaci pare. Kada imate firmu i kada vaša firma proda državi, pa onda vi date iz firme pare, pa to je indirektno finansiranje i o tome je i predsjednik Vučić pričao".

U ocjeni sezone, Čović je rekao da je bila vjerovatno najteža od kada je početkom prošle decenije preuzeo Zvezdu. "Iza nas je jako komplikovana sezona, evo već 13-14 godina unazad nismo imali težu. Napravili smo dobar tim, ali ne možete biti 100 odsto sigurni. Doveli smo i najboljeg plejmejkera u tom trenutku, Šabaza Nejpira, imali iskusnog trenera Duška Ivanovića i umjesto da u prvih četiri-pet kola imamo toliko pobjeda, imali smo jednu. I morali smo nešto da promenimo da nam se sezona ne surva. Prvu promjenu napravili smo sa Duškom Ivanovićem, a onda smo u hodu dalje mijenjali. Doveli smo iskusnog trenera kakav je Janis Sfeorpulos, napravili plan i metlu 3-0", rekao je Čović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC